|

Meksika'da 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Orta Amerika ülkesi Meksika'da 7.5 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Yerin 43 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı nedeniyle şu ana kadar ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 17/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:23 - 17/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Orta Amerika ülkesi Meksika'da 7.5 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi.
Orta Amerika ülkesi Meksika'da 7.5 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi.

Meksika'da 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün ülkenin güneybatısında yer alan Oaxaca eyaletindeki Pinotepa Nacional kentinin 2 kilometre güneydoğusu olduğunu açıkladı.

Yerin 43 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı nedeniyle şu ana kadar ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi ise tsunami tehlikesinin olmadığını duyurdu. Meksika'da 19 Eylül 2017'de yaşanan 7,1 büyüklüğündeki depremde 369 kişi hayatını kaybetmişti.

8 şiddetinin üzerinde dünya ekseni kayıyor

Uzmanlar, 8 ve üzerindeki şiddetlerde Dünya ekseninin kaydığını ifade ediyor. 11 Mart 2011'de Japonya’yı sarsan 8.9 büyüklüğündeki deprem Dünya’nın dönüş hızını artırmış, günler kısalmıştı. O dönem NASA’dan jeofizikçi Richard Gross 8,9’luk depremin Dünya’nın dönüş hızını artırarak 24 saatlik bir günü 1.8 mikro saniye (saniyenin milyonda biri kadar) kısalttığını belirtmişti.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu’ndan Kenneth Hudnut da depremin Japonya’daki ana adada 2,5 metre kadar kaymaoluşturduğunu, ayrıca Dünya’nın ekseninde 17 santimetre kayma yaşandığı açıklamıştı. Bilim insanlarına göre bir deprem sırasında kütle kayması Ekvator’a ne kadar yakın gerçekleşirse bu durum Dünya’nın dönüş hızını o kadar artırıyor.

#Meksika
#Deprem
6 yıl önce