|

'Melek yüzlü' milyoner

Avrupa ve ABD'yi sarsan 4 yıllık davadan sonra katil olmadığını ıspatlayan, 'melek yüzlü şeytan' lakaplı ABD'li Amanda Knox, orta halli bir ailenin kızı olarak girdiği cezaevinden milyoner olarak çıktı. Gazeteler ilk röportaj için özel jetlerini yollarken Hollywood yapımcıları sıraya girdi. Kamuoyu ise Knox'un masumiyeti konusunda ikiye bölündü.

Dış Haberler
00:00 - 5/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 22:33 - 4/10/2011 Salı
Yeni Şafak
'Melek yüzlü' milyoner
'Melek yüzlü' milyoner

ABD ve Avrupa'da son 4 yılın en çok konuşulan davası beraatle sonuçlanırken, davanın “kahramanı” Amanda Knox medya ve Hollywood'un yeni yıldızı olarak lanse ediliyor. Öğrenci olarak gittiği İtalya'da 4 yıl önce arkadaşıyla bir olup, çarpık ilişkilerin yaşandığı partilere katılmayı reddeden ev arkadaşı Meredith Kercher'ı öldürmekle suçlanan ve 25 yıl hapsi istenen ABD'li Knox önceki gün memleketi ABD'ye ayak bastı.

ÜLKE İLİŞKİLERİNİ BİLE ETKİLEDİ

1 yıl devam eden temyiz davası süresince Knox masum olduğunu, cinayeti Kercher'in evde yalnız olduğu sırada yan odanın penceresinden giren bir hırsızın işlediğini ileri sürmüştü. ABD'li öğrencinin avukatları, bozuk DNA delilleri sayesinde çok iyi bir savunma yaparak iki arkadaşı özgürlüğüne kavuşturdu. Cezaevinden çıktıktan sonra Knox “Beni savunanlara, bana yazanlara cesur bağlılıklarından ötürü daima minnettar olacağım” dedi. Amerikan ve Avrupa kamuoyu Knox'un masumiyeti konusunda başından beri ikiye bölünmüş durumda. Özellikle İtalyan medyası Knox hakkında bu güne kadar “melek yüzlü şeytan, katil” gibi manşetler atarak dava sürecini dönem dönem etkiledi. Dahası ABD-İtalya arasında gerginliklere yol açan bir süreç yaşandı.

MEREDİTH'İ UNUTMAYIN

İtalyan başsavcı yeniden temyize gideceklerini açıklasa da Knox artık özgür ve asıl ilgi bundan sonra ne yapacağı konusuna odaklanmış durumda. Orta halli bir ailenin kızı olarak içeri giren, cezaevindeyken hakkında bir çok kitap yazılan, filmi çekilen ve sayısız makaleye konu olan Knox'u, bundan böyle daha zengin bir hayatın beklediği şüphe götürmez. Nitekim cezaevinden siyah bir Mercedes'le ve çok sayıda korumayla ayrıldı.

Televizyon kanalları Knox'tan röportaj kapmak için adeta yarışıyor. Hatta, bir haber kanalının Knox'u memleketi olan Seattle'a götürmek için özel bir uçak kiraladığı söylentisi yayıldı. Knox'un, kendisine sunulacak “birinci sınıf uçuş” karşılığında, özgür kaldıktan sonraki ilk röportajını bu haber kanalına vereceği söyleniyor. Hollwood yapımcıları ise en çok Knox'un cezaevindeyken yazdığı anı kitabını bekliyor. Yapımcıların bundan milyon dolarlık film çekmeyi planladığı kaydediliyor.



13 yıl önce