|

Moro'da Müslümanların zaferi: Referandumu 'evet' çıktı

Filipinler'de yaşayan Moro Müslümanlarının 73 yıldır süren mücadelesinde bugün sona gelindi. Özerklik için en kritik aşamayı temsil eden tarihi halk oylaması sona erdi. Moro Müslümanları, referandumdan 'Evet' çıkarmayı başardı. Özerklik için yapılan halk oylamasında gayri resmi sonuçlar belli oldu. Evet yüzde 80, Hayır yüzde 20 civarında. Resmi sonuçların yarın ilan edilmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
15:33 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 09:42 - 22/01/2019 Salı
IHA
Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) lideri Hacı Murad İbrahim, tarihi Moro referandumunda oyunu kullandı.
Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) lideri Hacı Murad İbrahim, tarihi Moro referandumunda oyunu kullandı.

Filipinler'de yaşayan Moro Müslümanları 16. yüzyılın ilk çeyreğinden bu yana kolonyalizm ve emperyalizme direniyor. Özerklik aşamasında en kritik aşamayı temsil eden tarihi halk oylaması sona erdi. Moro Müslümanları direndiği tarihi referandumdan 'Evet' çıkarmayı başardı.

Filipinler Genel Müdürü 2 milyon 165 bin seçmenin katıldığı referandumda ciddi bir adli olay yaşanmadığını bildirdi.


  • Filipinler’in güneyinde Mindanao bölgesindeki Moro Müslümanları, yıllar süren etnik temizliğe direnerek, bugün özerklik için sandığa gitti. Filipinler Emniyet Genel Müdürü Oscar Albayalde seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.


Albayalde, 13 bin 315 sandıktan 12 bininde sayımın devam ettiğini ve 2 milyon 165 bin insanın referanduma katıldığını açıkladı.


Albayalde 07.00’de başlayıp öğlen 15.00’te biten seçimlerde ciddi olumsuz bir olay yaşanmadığını, sadece Lanao del Sur’da ruhsatsız tabanca taşıyan 62 yaşındaki bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

#Filipinler
#Moro Müslümanları
5 yıl önce