|

'Müslümanlar çoğalıyor, aptallar fazlalaşıyor!'

Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin, "Almanya'ya yönelik göç gelecekte yüzde 90 oranında Afrika'dan, Ortadoğu'dan ve Türkiye'den olacak. Bu insanlar daha hızlı bir şekilde çoğaldığı için de, bu halk grubu zaman içinde toplumda bir dengesizlik yaratıyor. Aptallar fazlalaşıyor" dedi.

Aa
00:00 - 29/08/2010 Pazar
Güncelleme: 16:32 - 29/08/2010 Pazar
Yeni Şafak
'Müslümanlar çoğalıyor, aptallar fazlalaşıyor!'
'Müslümanlar çoğalıyor, aptallar fazlalaşıyor!'

Almanya'da yaşayan Türkleri ve Arapları yoğun şekilde eleştirmesiyle gündeme gelen Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin, Müslüman göçmenlerin, Avrupa'daki ülkelerde diğer halklara göre çok daha kötü uyum sağladığını öne sürdü.

Sarrazin, "Die Welt" ve "Berliner Morgenpost" gazetelerinde yayımlanan röportajında, her halk grubunun farklı genlere sahip olduğunu tekrarlayarak, "Kitabımda (Almanya Kendini Yok Ediyor) Türklerden ya da Araplardan söz etmiyorum, Müslüman göçmenlerden söz ediyorum. Bunlar Avrupa'nın her yanında diğer halk gruplarına göre topluma çok daha kötü uyum sağlıyor. Bunun nedenleri etnik değil, daha çok İslam kültüründen kaynaklanıyor. Bu özellikle, İngiltere'de Pakistanlılar ile Hintlilerin uyum başarılarını kıyasladığınızda belirgin şekilde görülüyor" dedi.

Kitabında Türkleri sevmediği kanısına varıldığı yorumu üzerine Sarrazin, bu görüşü savunanların kitabını gerçekten okumadığını belirterek, özellikle Berlin'in Kreuzberg semtinde yaşayan Türkler hakkındaki görüşlerini, bu insanlara bakarak değil istatistik verilere dayanarak oluşturduğunu, Berlin eyaletinin eski Maliye Bakanı olarak gittikçe artan göçmenlerin masraflarını nasıl karşılayacaklarını düşündüğünü ifade etti.

Irkçı olmadığını, ancak gittikçe artan göçten endişe duyduğunu kaydeden Sarrazin, "Almanya'ya yönelik göç gelecekte yüzde 90 oranında Afrika'dan, Ortadoğu'dan ve Türkiye'den olacak" diye konuştu.

Görüşlerinin aşırı sağcı kesimlerde bir Sosyal Demokrat olarak onay görmesinin kendisini rahatsız edip etmediği şeklindeki bir soruya karşılık da Sarrazin, "demokratik partilerin sorunları gözardı etmeden ve çarpıtmadan halkın çoğunluğunun endişelerini ele almasını ve gerçekleri söylemesini ümit ettiğini" belirterek, kendisini, en yüksek düzeyde fırsat eşitliğinin ve sosyal adaletin sağlandığı modern ve geleceğe yönelik bir sosyal devletin savunucusu olarak gördüğünü söyledi.

Dünyada Arapçaya çevrilen kitapların diğer dillere çevrilen kitapların sayısından çok daha az olduğunu belirten Sarrazin, "İslam dünyasının büyük ölçüde içine kapanık olduğunu, bunun da 'İslamcı saldırganlığın' kaynağını oluşturduğu için birçok insanı korkuttuğunu" iddia etti. Böylece bu içe kapanıklılığın, Arap ülkelerin ekonomik açıdan zayıf kalmasına yol açtığını ve Müslümanların Avrupa çapında topluma kötü uyum sağlamasına neden olduğunu öne süren Sarrazin, "Bu insanlar (Araplar) daha hızlı bir şekilde çoğaldığı için de, bu halk grubu zaman içinde toplumda bir dengesizlik yaratıyor. Aptallar fazlalaşıyor" dedi.

"Aptallığın genetik olduğunu savunuyorsunuz" ifadesi üzerine Sarrazin, "Bilim adamları, ölçülebilen zekanın yüzde 50 ila 80'inin genetik olduğu konusunda görüş birliği içinde" yanıtını verdi.

Adolf Hitler'in "Mein Kampf" (Kavgam) adlı kitabında benzer görüşlerin yer aldığının hatırlatılmasına karşılık da Sarrazin, kendi kökeninde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden insanların bulunduğunu kaydetti. Etnik kökeninde Müslüman bulunup bulunmadığının sorusuna karşılık  Sarrazin, "Soyadım Güney Fransa'da çok sık duyulur. Orta Çağ'da 'Sarrazenen' adı verilen Arap korsanlarından alınmadır. Gençliğimde siyah bıyığım ve kalın esmer saçlarımla, kalın montun ve kot pantolonun içinde çoğu Türk'ten daha fazla Türk gibi görünüyordum. Kreuzberg'te hiç dikkat çekmezdim" diye konuştu.

Sarrazin, söylemlerinin Müslüman kökenli insanları rahatsız ettiğini düşünüp düşünmediği sorusuna da, "Hayır, çünkü kitabımda hep ayırt ediyorum. Türk göçmenlerden çoğunun diploma almadan okuldan ayrıldığını ve çok azının üniversite olgunluğu belgesini (Abitur) aldığını söylediğim zaman bu bir ayrımcılık değil. Gerçeklerin söylenmesi hiç kimseyi kırmaz" diye yanıtladı.

Sarrazin, Bild gazetesine verdiği röportajda da, Müslüman göçmenlerin büyük bir bölümünün uyum ile ilgilenmediğini belirterek, Türklerin yüzde 90'nının Türkler ile evlendiğini, bunun da uyum karşıtı olduğunu belirtti.

Alman sosyal devletine fakirlikten dolayı göç edenleri istemediğini ifade eden Sarrazin, kendisinin ülkesi için sorumluluk taşıyan bir kişi olarak gördüğünü kaydetti.


SARRAZİN'E TEPKİLER ARTIYOR

Öte yandan, Sarrazin'e tepkiler sürüyor. Görevinden ayrılacak olan Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch, "Bild am Sonntag" gazetesine yaptığı açıklamada, Sarrazin'in söylemlerinin kabul edilemeyeceğini belirterek, Sarrazin'in, kendisini toplumdan dışladığını söyledi.

Koch, Sarrazin'in değindiği konulardan toplumun kaçınmaması gerektiğini, ancak Sarrazin'in sadece sözlü radikalliğe ve tabuları yıkmaya soyunduğunu kaydetti.

Almanya Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg de, her provokasyonun bir sınırı olduğunu, Sarrazin'in yakışıksız söylemleri ile sınırı aştığını belirtti.

Berlin eyaletinin hükümet sözcüsü Richard Meng, Sarrazin'in söylemlerinin gittikçe kötüleştiğini ifade ederek, kendini beğenmiş bir insan gibi aptalca açıklamalarda bulunduğunu ve siyasi terbiye sınırlarını aştığını söyledi.

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Genel Sekreteri Stephan Kramer de, Yahudilerin belirli genetiklere sahip olduğunu iddia eden bir kişinin ırkçı düşüncelere saplanmış olduğunu, bu tür bir düşünceyi Yahudilerin kabul etmediğini belirtti.

Sarrazin'in geçmişte de halkları birbirine düşürdüğünü ifade eden Kramer, akılcı düşünen Yahudilerin Sarrazin'in kışkırtmalarına kapılmayacağını ve kendisiyle uğraşmayacağını kaydetti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Charlottenburg-Wilmersdorf ilçe teşkilatı başkanı Christian Gaebler de, "Der Spiegel" dergisine yaptığı açıklamada, Sarrazin'e artık katlanamayacaklarını belirterek, Sarrazin'in SPD'den ayrılmaması durumunda kendisini partiden ihraç etmek için girişim başlatacaklarını söyledi.

Almanya Merkez Bankası'nın bir sözcüsü de, Sarrazin'in söylemlerinin kendi kişisel düşünceleri olduğunu belirterek, bunların bankadaki görevi ile bir ilgisi olmadığını ifade etti.

14 yıl önce