|

Nepal'de arama çalışmaları sürüyor

Nepal'de bir köprünün çökmesi sonucu 15 kişi hayatını kaybetti, yetkililer olayın meydana geldiği anda köprüden geçiş yapan 400'e yakın kişinin ise kayıp olduğunu bildirdi.

İha
00:00 - 26/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 10:26 - 26/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Nepal'de arama çalışmaları sürüyor
Nepal'de arama çalışmaları sürüyor

Salı günü öğle saatlerinde yaşanan olayın ardından başlatıla arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Nepal'in başkenti Kathmandu'ya 380 kilometre uzaklıkta bulunan Bheri Nehri üzerindeki köprü, Salı günü öğle saatlerinde çöktü. Olayın meydana geldiği anda yaklaşık 400 kişinin köprüden geçiş yaptığı tahmin edilirken, şuana kadar 15 kişinin cesedine ulaşıldı. Yetkililer, kaybolan kazazedeleri bulmak için arama-kurtarma çalışması başlattı. Bir felaket olarak nitelendirilen olayda yüzlerce kişinin yaralandığı belirtilirken, bölge yöneticisi Anil Kumar Pandey, "Kurtarma çalışmaları sabah saatlerinde başladı.

Yaklaşık 450 polis ve askeri ekip, nehir yatağı üzerinde, 3 koldan arama çalışmalarını sürdürüyor" dedi. Pandley, kazadan sağ olarak kurtulanları bulmayı ümit ettiklerini vurguladı.

Öte yandan 500 metre uzunluğunda ve 50 metre yükseklikteki çelik konstrüksiyon köprünün destek ayaklarından birinin devrilmesi üzerine çöktüğü kaydedildi. Yetkililer, Pazartesi günü başlayan "dolunay kutlamaları" sebebiyle köprünün oldukça kalabalık olduğunu dile getirdi.

16 yıl önce