|

Nijeryalı askerler 48 genci öldürdü

Nijerya''nın kuzeydoğu bölgesinde yer alan Maiduguri şehrinde onlarca gencin askerler tarafından öldürüldüğü bildirildi. Basına konuşan cami imamı Malam Aji Mustafa, sadece evinin önünde 4''ü kendi oğlu olmak üzere toplam 11 gencin infaz edildiğini söyledi.

Cihan
00:00 - 2/11/2012 Cuma
Güncelleme: 16:01 - 2/11/2012 Cuma
Yeni Şafak
Nijeryalı askerler 48 genci öldürdü
Nijeryalı askerler 48 genci öldürdü

İmam Mustafa, basına yaptığı açıklamada, ''Perşembe günü sabah namazından sonra askerler beni ve çocuklarımı açık bir alana götürdü ve aynı yere bizim gibi birçok insanın askerler tarafından zorla getirildiğini gördük. Herkesin üzeri arandı ve bilgisayarlardan resimleri tarandı. Bazı kişileri ayırdılar ve bize başka yere tarafa bakmamız söylendi ve ateş edildi.. 4 evladımı gözümün önünde öldürdüler. Cesetleri almaya hastaneye gittiğimde 48 gencin cansız bedeni ile karşılaştım." dedi.

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty) dün yaptığı açıklamada, Boko Haram militanlarını yakalamak için operasyonlar düzenleyen Nijerya askerlerini görevini kötüye kullanmakla suçlamıştı. Amnesty''den yapılan açıklamada, militanlara yakalamak için sivil yerleşim yerlerine giren askerlerin öldürme, işkence ve masum sivillerin evlerini yakma gibi kanunsuz eylemlerde bulunduklarını bildirmişti.

Öte yandan Maiduguri''de bulunan ordu sözcüsü Sagir Musa, olaylardan haberi olmadığını, gerekli soruşturmaların yapılacağını belirtti.

Maiduguri şehri, Nijerya''da faaliyet gösteren Boko Haram örgütünün güçlü olduğu yerlerden biri. Batı eğitimine karşı çıkan Boko Haram örgütü son iki yılda Kuzey ve Orta Nijerya''da yüzlerce insanın ölümünden sorumlu tutuluyor.

11 yıl önce