|

NYT: Türkler ABD'nin FETÖ'yü desteklediğinden emin

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'ye yönelik olarak yoğun bir şekilde haberler yayınlayan New York Times, bugün yer verdiği makalede Türk halkının FETÖ'cü darbe girişiminin arkasında ABD'nin yer aldığına inandığını yazdı.

Yeni Şafak
11:58 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:10 - 4/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

New York Times, bugün yer verdiği makalede 15 Temmuz'daki FETÖ'cü darbe girişimine ABD'nin destek verdiğine dair inancın Türkiye'de güçlendiğini ve yeni bir dalgayı ateşlediği yazdı. Yazıda bu durumun hem Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceğine hem de NATO'ya ciddi zarar verebileceği söyleniyor.



15 Temmuz darbe kalkışmasının arkasında yer alan FETÖ elebaşının Amerika'da yaşadığının belirtildiği yazıda, bu durumun Türkiye'de FETÖ'nün arkasında ABD'nin yer aldığını işaret ettiği fikrini güçlendirdiğini belirtiyor.



ABD'li General Votel'in 'darbeciler bizim müttefikimizdi' açıklamasının Türkiye'de büyük tepki topladığını belirten New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu darbenin dışarıda planlandığını söylediği yer alıyor.



ABD'nin kanıt yalanı

Türkiye'nin darbenin arkasında yer alan Gülen'in iadesini istediği ve bunun için ABD yönetimine gerekli belgeleri ilettiğini belirten gazete, ABD'nin halen gerçekçi bir kanıt sunulmadığını iddia ettiğini söylüyor.



Washington'da Gülen'in iadesi ile ilgili gerilimin artacağı ve bu durumun Türkiye'yi Rusya'ya yaklaştırabileceği beklentisinin olduğu vurgulanıyor. ABD'nin Genelkurmay Başkanı Dunford'un son ziyareti sonrasında DAEŞ ile mücadelede Türkiye'den gerekli güvenceleri aldığını belirtiyor.



#New York Times
#​ABD
#FETÖ
8 yıl önce