|

Obama kazanacak

Kanada'nın eski ABD Büyükelçisi Frank McKenna:''ABD'de seçimi Obama kazanacak''

Aa
00:00 - 5/11/2012 Pazartesi
Güncelleme: 22:21 - 5/11/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Obama kazanacak
Obama kazanacak

Kanada'nın eski ABD Büyükelçisi Frank McKenna, yarın yapılacak ABD Başkanlık Seçimlerini Barack Obama'nın kazanacağını iddia etti.

CBC Televizyonu'nda konuşan McKenna, ABD'nin iki başkan adayının birbirine çok yakın yüzdelerle seçime girdiklerini ancak mevcut Başkan Obama'nın kampanyanın son iki günündeki gelişmelerle ipi göğüsleyecek duruma geldiğini anlattı.

Her iki adayın da Kanada için birer ''sıcak dost'' olduğuna dikkati çeken Frank McKenna, ''Ancak seçilecek başkan, ABD'nin mali sorunlarının üstesinden gelemezse, Kanada yeniden resesyona girecek'' öngörüsünde bulundu.

 ''Biz büyük bir ülkeyiz ama neredeyse tüm ticaretimiz ABD ile'' diyen eski Büyükelçi Frank McKenna, ''Bütün yumurtaları aynı sepete koyarsanız, ona çok iyi bakmanız gerekir. ABD de bizim sepetimiz'' diye konuştu.

 Kanada'nın en büyük bankalarından Toronto Dominion (TD) Bank'ta Başkan Yardımcısı olan Frank McKenna, New Brunswick eyaleti başbakanlığından ayrıldıktan sonra 2005-2006 yılları arasında Kanada'nın Washington Büyükelçisi olarak görev yapmıştı.

11 yıl önce