|

Öldürürüz!

Güney Kıbrıs''taki ekonomik kriz yüzünden ağır önlemler alan Rum Yönetimi lideri Anastasiadis ile Merkez Bankası Başkanı Dimitriadis''e tehdit mektupları yağıyor. Mektuplarda, ''Ölmeniz için yemin ettik'' ifadesi kullanılıyor.

.
00:00 - 6/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:33 - 6/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Öldürürüz!
Öldürürüz!

Ekonomik krizden ötürü Avrupa Birliği''nin ağır yaptırımları altında beli bükülen Güney Kıbrıslı bankazedeler ülkenin Başbakanına ve ailesine tehdit mektupları gönderecek kadar isyan halinde. Güney Kıbrıs Rum lideri Nikos Anastasiadis ve Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis''i ölümle tehdit eden kimliği belirsiz kişiler, aile fertlerine yönelik şantajlarda da bulunuyor. Son olarak Politis gazetesine gönderilen bir mektupta, adının ''Mevduatları Kurtarma Grubu'' olduğunu belirten bir örgüt, Rum lideri, Merkez Bankası başkanını ve ailelerini ölümle tehdit etti. Politis''e posta yoluyla gönderilen mektupta, Halk Bankası Laiki Bank''daki mevduatların kaybedilmesi ve ''Kıbrıs Bankası''ndaki 100 bin Euro üzerindeki mevduatlardan yüzde 60''a varan vergilerden sorumlu tutulan Anastasiadis ve Dimitriadis tehdit edildi.

AİLESİNİ YOLLADI

Polis daktiloyla yazılmış mektupları inceleyerek, soruşturma başlattı. 20 Mart 2013 tarihli mektupta şu ifadeler yer alıyor: ''Blöf yapmıyoruz. Bizim kadar canınız yansın diye torunlarınızdan başlayıp çocuklarınıza ve son olarak size geleceğiz. Bizi küçümsemeyin. Mevduatları tıraşlamayı durdurun. Hiçbir örgüte mensup değiliz. Ölmeniz için yemin ettik.'' Rum polisi, Anastasiadis ve Dimitriadis''in aileleri için geniş güvenlik tedbirleri aldı. Merkez Bankası başkanı ailesini yurtdışına gönderdi.

Ekmek bile bitebilir

Güney Kıbrıs''ta, yaşanan ekonomik kriz, etkisini her alanda hissettiriyor. En temel yiyeceklerde bile sıkıntı yaşamaya başlayan Rumlar, buğdaysız kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Şimdiden aç insanlar kilise kapılarına dayanmaya başladı. Rum Tahıl Komitesi''nin, yatırımlarının yüzde 60''ını kaybettiği, tahıl ithali finansında zorluklarla karşı karşıya olduğu ifade edildi.


11 yıl önce