|

Pakistan''da İmam Kadri bilmecesi

Pakistan''da başbakan hakkında çıkarılan tutuklama kararı ile başlayan deprem dengeleri de değiştirdi. İmam Kadri''nin başını çektiği gösteriler çığ gibi büyürken, dini liderin arkasında ordunun olduğu iddia ediliyor

.
00:00 - 17/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:09 - 17/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Pakistan''da İmam Kadri bilmecesi
Pakistan''da İmam Kadri bilmecesi

Yolsuzlukla itham edilen Pakistan Başbakanı Pervez Eşref hakkında verilen tutuklama kararının yankıları sürüyor. El Kaide''nin eski lideri Usame Bin Ladin''in 2011''de ABD güçleri tarafından Pakistan''da öldürülmesi olayında zayıf kalmakla suçlanan ordu yeniden itibar kazanma arayışına girerken, gözler Eşref hükümetinin yaşadığı siyasi deprem sırasında meydanlarda halkı peşinden götürenİmam Tahir Kadri''ye çevrildi. Yüksek Mahkeme''nin verdiği kararla sarsılan Pakistan''da seçim süreci de işlerken, bu dönemde en dikkat çeken isim ise ''Kur''ân Yolu Hareketi'' lideri Tahir Kadri. Hükümete yönelik sert eleştirileriyle öne çıkan Kadri''nin taraftarları, başkent İslamabad''da büyük bir gösteri düzenlemişti.

''ARKAMDA KİMSE YOK''

İslamabad''a milyonları sürükleyen Kadri ise, TRT Türk''e verdiği röportajda ''Arkamda ordu ya da başka bir ülkeden destek olduğu iddiaları tamamen asılsız. Maksadımız seçimleri erteletmek değil, seçim komisyonunda değişiklikler yapılarak, seçim öncesi bazı reformların uygulanmaya konmasını sağlamak. '' dedi.

Diğer taraftan imam Kadri''nin başını çektiği gösteriler devam ediyor. Tahir Kadri yanlıları, Eşref hakkında tutuklama kararı çıkarılmasının ardından hükümetin görevi bırakması çağrısında bulundu.

SEÇİM TAKTİĞİ Mİ?

Mayıs ayının ortalarında genel seçim yapılacak olmasına rağmen Kadri parlamentonun feshedilerek ordu ve yargıyla işbirliği içinde geçici bir hükümet kurulmasını istiyor. Öte yandan Tahir Kadri''nin siyasi bir güç olarak ani ortaya çıkışının iyi finanse edilmiş ve silahlı kuvvetlerin seçimleri ertelemek için uyguladığı bir taktik olduğunu düşünenler de var.


11 yıl önce