|

Pakistan'da intihar saldırısı: 6 ölü

Swat Vadisi'nde bir polis kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırısı sonucu 1 polis ve 5 sivil hayatını kaybetti.

İha
00:00 - 9/12/2007 Pazar
Güncelleme: 12:13 - 9/12/2007 Pazar
Yeni Şafak
Pakistan'da intihar saldırısı: 6 ölü
Pakistan'da intihar saldırısı: 6 ölü

Kabal bölgesinde gerçekleştirilen saldırının, Pakistan askerlerinin Maulana Fazlullah'ın başında bulunduğu Taliban destekçisi militan gruba düzenlediği operasyona karşı missilleme olarak yapıldığı iddia edildi. Bölge hükümet sözcüsü Amcad İkbal, intihar saldırısını doğrulayarak, "Bombacı, bir araçla birlikte polis kontrol merkezindeki barikatları aştı ve üstündeki düzeneği patlattı" dedi. Saldırıda, 1 polis memuru ile 5 sivilin öldüğünü ve 2 polisin de yaralandığını kaydeden İkbal, yaralılar hakkında

detaylı bilgi vermedi.

Yetkililer, cumartesi günü gerçekleştirilen operasyonda, 290 militanın ölü ele geçirildiğini ve 143 militanında tutuklandığını belirtmiş, Swat Vadisi'nin teröristlerden temizlendiğini açıklamıştı.

Öte yandan, polis yetkilileri, militanların Peşavar'da hava kuvvetlerine ait bir üsse roket attıklarını ve bir kız okulunu bombaladıklarını belirtti. Her iki olayda da ölü ya da yaralı olmadığı bildirildi. Polis sözcüsü, Muhammed Tahir Han da ayrıca yol kenarında bir bomba patlatıldığını ifade etti.

16 yıl önce