|

Pandora’nın kutusu açıldı

İsrail’in Gazze’deki katliamı dünyanın tepkisini çekmeye devam ediyor. 62 Filistinlinin hayatını kaybettiği katliam, Çin basınında geniş yankı buldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:46 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Tunus
Tunus

Çin basını, ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması ve İsrail’in Gazze sınırında Filistinlilere katliam uygulamasına ilişkin “Kudüs’e taşınma hareketinin ardında hiçbir mantık görünmüyor” ifadelerini kullandı.


Çin Komünist Partisi’nin resmi yayın organı Global Times gazetesi, Trump yönetiminin Kudüs kararının ardından yükselen tansiyonu, “ABD, Pandora’nın kutusunu açtı” başlıklı başyazısıyla okuyucularına duyurdu. China Daily gazetesinde çizilen bir karikatürde de ABD’nin büyükelçiliğini taşıyarak, bir el bombasının pimini çektiği resmedildi.


KINIYORUZ

ABD-İsrail’in sürdürdüğü katliama Rusya’dan da kınama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Filistinlilerin barışçıl protesto haklarını onaylıyor ve sivillere karşı askeri güç kullanımını kınıyoruz. Kudüs, iki bağımsız devlet olarak Filistin ve İsrail’in başkenti olmalı, tek tanrılı üç dinin her birinin mensuplarına açık olmalıdır” dedi. Katliamı protesto eden ülkeler arasındaki İran’da ise Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ‘düşük perdeli’ mesajında ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının BM kararlarına aykırı olduğunu, bunun bölgenin barış ve istikrarına zarar vereceğini kaydetti. ABD’li yayın kuruluşu CNN International ise ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının ABD’yi yalnızlaştırdığı, Washington yönetimi ile dünyanın geri kalanı arasındaki uçurumun daha da derinleştiğini yazdı.

#Filistin
#Protesto
#İsveç
#Tunus
6 yıl önce