|

Papa fakirleri ziyaret etti

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benedikt, 2008 yılının ilk ziyaretini Madre Teresa di Calcutta'nın "Dono di Maria" evine gerçekleştirdi.

İha
00:00 - 4/01/2008 Cuma
Güncelleme: 18:20 - 4/01/2008 Cuma
Yeni Şafak
Papa fakirleri ziyaret etti
Papa fakirleri ziyaret etti

Fakirlere yönelik yardım amaçlı kurulan ve her türlü yardıma muhtaç insanlara destek veren, ihtiyaçlarını gideren çalışmalar yapan "Dono di Maria" evine, Vatikan'ın içinden geçerek ulaşan Papa, bu kısa ziyaret sırasında fakir insanlarla sohbet ederek onların mutlu olmasını sağladı.

Yardım evinde kalan kadınların, zor şartlar altında yaşayan İtalya ve farklı yabancı ülkelerin vatandaşları olduğu belirtildi.

Öte yandan, çoğunun psikolojik sorunları olduğunu ve içlerinde alkol problemi yaşayanlar olduğunu belirten rahibeler, "Buradaki kadınlar sosyal yaşama uyum sağlamakta zorluk çekiyorlar" diye konuştu.

Papa 16. Benedikt'in bugün gerçekleştirdiği ziyaret yeri olan fakirlere yardım evi aynı zamanda yardıma muhtaç insanlara yemek de veriyor. Papa Jean Paul, "Dono di Maria" yardım evini görevi sırasında 7 kez ziyaret etmişti. Şu an Papalık görevini yapan Papa 16. Benedikt ise yardım evini, göreve geldiği günden beri ilk kez ziyaret etti.

16 yıl önce