|

Peretz, Gazze'nin işgalinden yana

Savunma Bakanı Peretz, Gazze'de uzun döneme yayılan bir kalıştan yana olmadığı, bu nedenle dün yaptığı toplantıda, ordudan daha farklı çözümler üretmesini istediğini belirtti.

Aa
00:00 - 22/11/2006 Çarşamba
Güncelleme: 13:06 - 22/11/2006 Çarşamba
Yeni Şafak
Peretz, Gazze'nin işgalinden yana
Peretz, Gazze'nin işgalinden yana

İsrail Güvenlik Kabinesi, devam eden Kassam saldırılarını görüşmek üzere toplandı.


Başbakan Ehud Olmert başkanlığında yapılan güvenlik kabinesi toplantısında, kapsamlı bir Gazze operasyonunun yanı sıra bakanların farklı çözüm seçenekleri üzerinde görüş alışverişinde bulunacağı bildirildi.


Savunma Bakanı Amir Peretz'in de Gazze'nin, kısmen yeniden işgali üzerinde durduğu belirtiliyor. Peretz'in, Gazze'de uzun döneme yayılan bir kalıştan yana olmadığı, bu nedenle dün yaptığı toplantıda, ordudan daha farklı çözümler üretmesini istediği de belirtiliyor.


Haaretz gazetesine göre, Kudüs'teki yetkililer, Gazze'nin yeniden işgali anlamına gelecek kapsamlı bir operasyon olacağına inanmıyorlar. Olmert'in İsrail Silahlı Kuvvetlerinden yeni harekat planları beklediği de kaydediliyor.


Bir başka yetkili de Gazze'ye barış gücü yerleştirilmesi şeklindeki önerilerin "denemeye değer" olduğu görüşünü dile getirdi.


Olmert'in İtalya Başbakanı Romano Prodi ile daha önce yaptığı bir telefon görüşmesinde, Lübnan'daki uluslararası barış gücü uygulamasının sonuçlarını görmek için henüz erken olduğunu ve Gazze'ye barış gücü yerleştirilmesi için neden olmadığını da söylediği kaydedildi. Olmert, barış gücünün, Gazze'den Kassam saldırılarını önlemeyeceği, aksine bunlara İsrail'in karşılık vermesini önleyeceği görüşünde.


'BEYT HANUN'DA OPERASYONLAR SÜRÜYOR'

Bu arada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da İsrail askerlerinin operasyonları sürüyor. Askerlerin bulunduğu bölgeye atılan bir tanksavarın bir İsrailli askerin yaralanmasına neden olduğu bildirildi.


Bölgede, İsrail askerleri ile Filistinli militanlar arasında karşılıklı ateş açıldığı, bu arada 2'si çocuk 3 kişinin yaralandığı belirtildi.


İsrail askerlerinin, Beyt Hanun'da bir okulun çevresine yerleştikleri, bazı evlerin de boşaltılmasını istedikleri, yerel kaynaklarca dile getirildi. Beyt Hanun'da bazı evlerin damlarında İsrailli keskin nişancıların da bulunduğu belirtiliyor.


Askerlerin, beraberlerindeki buldozerlerle alanları düzledikleri de kaydedildi.

İsrail ordu kuvvetleri, aynı zamanda Cebaliye'nin doğusunda operasyon yapıyor.


17 yıl önce