|

Putin: Dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek füze geliştirdik

18 Mart'ta gerçekleştirilecek olan seçim öncesi yıllık konuşmasını yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Dünyada medeniyetlerin değiştiği bir döneme tanık oluyoruz. Ayağa kalkıp bu değişimlerle yüzleşmeliyiz" ifadelerini kullandı. Putin, konuşmasında ayrıca yeni bir kıtalararası balistik füze geliştirdiklerini ve bu füzenin dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek kapasitede olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
14:15 - 1/03/2018 جمعرات
Güncelleme: 14:16 - 1/03/2018 جمعرات
Diğer
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yıllık konuşmasını 703 gazeteci karşısında gerçekleştiriyor. Federal Meclis üyelerine yaptığı yıllık konuşmada önümüzdeki altı yılda yoksulluğu yarı yarıya azaltma vaadinde bulunan Putin, 2000 yılında ülkede 42 milyon yoksul bulunduğunu, bugün 20 milyona kadar inen bu sayının daha da azalması gerektiğini söyledi.

"Ayağa kalkıp bu değişimlerle yüzleşmeliyiz"

Rusya'nın sağlık sistemi konusunda adımlar atması ve yaşam standardının yükselmesi, askeri altyapının değişmesi gerektiğine değinerek, "Dünyada medeniyetlerin değiştiği bir döneme tanık oluyoruz. Ayağa kalkıp bu değişimlerle yüzleşmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Rusya'da yolların altyapısı için yaptığı harcamaların iki katına çıkarılmasının şart olduğunu söyleyen Putin, bu harcamaların yaklaşık 740 milyar lirayı geçmesi gerektiğini belirtti.

"Dünyanın her noktasını vurabilecek bir füze geliştirdik"

Putin, konuşmasında yeni bir kıtalararası balistik füze geliştirdiklerini ve bu füzenin dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek kapasitede olduğunu açıkladı. Rus lider, yeni füzenin hava savunma sistemleri tarafından müdahale edilmesinin zor olduğunu da ifade etti.

Ayrıca 2017 yılının sonunda yeni bir nükleer füze denemesi yaptıklarını ve bir dizi yeni nükleer silah geliştirdiklerini de söyleyen Putin, bu silahlara düşman savunma sistemleri tarafından müdahale edilemeyeceğini dile getirdi.

#Rusya
#Vladimir Putin
6 سال واپس