|

PYD'nin federasyon ilanı kesinlikle kabul edilmeyecek

Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi Aytekin, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etmesinin kesinlikle kabul edilmeyeceğini söyledi. Aytekin, PYD'nin son zamanlarda Rusya'nın da desteğiyle gücünü artırdığını söyledi.

Yeni Şafak
16:13 - 17/03/2016 Thursday
Güncelleme: 16:22 - 17/03/2016 Thursday
AA

Suriye Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Seydi Aytekin, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etmesinin kesinlikle kabul edilmeyeceğini söyledi. Aytekin, PYD'nin son zamanlarda Rusya'nın da desteğiyle gücünü artırdığını ve Türkiye'yi sıkıştırmaya çalıştığını kaydetti.



PYD'ye en büyük desteği Rusya'nın verdiğini savunan Seydi Aytekin, "Lojistik olarak Rusya'nın yardımlarıyla ayakta duruyor. Zaten Rusya, PYD'ye destek olma konusunu açık açık söylüyor. PYD, en büyük amacı olan Kürdistan'ı kesinlikle kuramayacak. Rusya kendi çıkarı için Suriye'de bulunuyor. Rusya, şu anda da sahayı PYD'ye bırakıp geri çekilme taktiği uyguluyor. Şu anda arka planda Rusya var" dedi.




PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan ettiği yönündeki iddialara da değinen Aytekin, "PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etmesi kesinlikle kabul edilemez. PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etmesi konusunda, rejim güçleri bile bu durumdan memnun değil. Çünkü, bu aralar PYD ile rejim güçleri arasında çatışma var. Bu olay bütün dünyayı etkileyecek. PYD, Suriye tarafında ilerlemeye çalışıyor. İnşallah Cenevre görüşmelerine kadar çatışmalar son bulur" diye konuştu.



#Suriye
#PYD konfederasyon ilanı
#Suriye Birleşik Türkmenler Derneği
#Seydi Aytekin
8 years ago