|

Reyting canavarı

Brezilya'da filmleri aratmayan bir olay yaşandı. Eski bir polis ve aynı zamanda siyasetçi olan sunucu Souza'nın, meçhul cinayetleri anlatan programına reyting kazandırmak için 5 kişiyi öldürttüğü anlaşıldı. Souza, olay yerine ilk varan kişi olmasıyla tanınıyordu

Dış Haberler
00:00 - 13/08/2009 Perşembe
Güncelleme: 02:54 - 13/08/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Reyting canavarı
Reyting canavarı

Brezilya'nın Amazonas eyaletindeki Manaus şehrinde yaşayan, faili meçhul cinayetleri konu alan program yapımcısı Wallace Souza'nın en az 5 cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edildi. Cinayetlerin ardından olay yerine ilk varan kişi olmasıyla ün yapan ve aynı zamanda milletvekili ve eski bir polis olan Souza, 1989'dan bu yana Canal Livre adında suç programını sunuyordu. Ancak, geçen ekim ayında Souza'nın bir güvenlik görevlisinin 9 ayrı cinayet suçuyla tutuklanması işleri değiştirdi. Çünkü güvenlik görevlisinin öldürdüğü kurbanlardan birkaçının, patronunun programında yayınlanan cinayetlerde ölenler olduğu ortaya çıktı.

TALİMATLAR BABA VE OĞULDAN

Brezilya polisi yaptığı araştırmalar sonucunda programda yayınlanan en az 5 cinayetin Souza'nın emriyle gerçekleştirilmiş olabileceğini belirledi. Uyuşturucu kaçakçısı olmakla da suçlanan sunucunun, cinayetlerle programının reytinglerini artırmanın yanı sıra uyuşturucu pazarındaki rakiplerini öldürtmeyi amaçlamış olabileceği öne sürülüyor. İstihbarat yetkilisi Thomaz Vasconcelos yaptığı açıklamada, "İnfaz talimatları her zaman Souza'dan ve oğlundan geldi. Oğlu, daha sonra program çalışanlarını uyararak, olay yerine ilk TV ekibinin varmasını sağladı.

SOUZA: İDDİALAR KOMPLO

İddiaları "saçmalık" diyerek yalanlayan Souza ise, siyasi düşmanlarının ve hedef aldığı uyuşturucu tacirlerinin, kendisine ve oğluna komplo kurduğunu öne sürdü. Souza'nın oğlu Rafael'in cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarıyla cezaevine konulduğu, sunucu hakkında ise milletvekilliği sayesinde elde ettiği dokunulmazlık nedeniyle işlem yapılamadığı belirtildi.


DOKUNULMAZLIĞI VAR TUTUKLANAMIYOR

Polis Souza'nın evinde yaptığı aramalarda nakit olarak 100 bin avro ve birçok silah ele geçirdi. Soruşturma çerçevesinde Souza'nın oğlu ve yüksek görevlerdeki birçok polis memuru dahil 20 kişi tutuklandı. Ancak hakkında uyuşturucu kaçakçılığı, ölüm emri verme, organize suç örgütü kurma ve yasadışı silah bulundurma suçlamaları bulunan Souza, hakkında işlem yapılamıyor.


15 yıl önce