|

Rusya: Dünyanın en büyük önceliği nükleer güç çatışmasını önlemek olmalıdır

Rusya Dışişleri Bakanlığı dünyanın "birinci önceliğinin" nükleer güçlerin çatışmasını önlemek olması gerektiğini söyledi ve bunun "felaket sonuçlara" yol açabileceğini vurguladı.

13:47 - 3/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 14:05 - 3/11/2022 Perşembe
Diğer
Arşiv
Arşiv

Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Ulusal güvenliğimizi baltalamayı amaçlayan sorumsuz ve utanmazca eylemlerin bir sonucu olan mevcut zor ve çalkantılı durumda, en büyük önceliğin nükleer güçlerin herhangi bir askeri çatışmasını önlemek olduğuna kesinlikle inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Moskova, diğer nükleer güç sahibi ülkeleri "birbirlerinin hayati çıkarlarını ihlal etmeye yönelik tehlikeli girişimlerden vazgeçmeye" çağırdı.

Tamamen savunma amaçlı

Açıklamada,
"Rusya, bir nükleer savaşın kazanılamayacağı ve asla savaşılmaması gerektiği ilkesi tarafından kesinlikle ve tutarlı bir şekilde yönlendiriliyor."
ifadelerine yer verildi.

MEHR'in haberine göre Moskova'nın nükleer doktrininin "tamamen savunma amaçlı" olduğunu ve yalnızca Kremlin'in nükleer saldırı durumunda veya "devletin varlığı tehdit edildiğinde" bu tür silahların kullanılmasına izin verildiğini söylendi.

Açıklama, dünyanın diğer nükleer güçlerini - ABD, İngiltere, Fransa ve Çin - bu öncelikli görevi çözmek için birlikte çalışmaya çağırdı.


#Rusya
#nükleer
#ABD
#Fransa
#İngiltere
#Çin
1 yıl önce