|

Rusya, Gürcistan'dan çekildi

Rusya, Gürcistan'dan çekilme işlemini tamamladı. Gürcistan'da Rusya'nın Gori ve Zugdidi'den çekildiğini doğruladı

Aa
00:00 - 22/08/2008 Cuma
Güncelleme: 20:17 - 22/08/2008 Cuma
Yeni Şafak
Rusya, Gürcistan'dan çekildi
Rusya, Gürcistan'dan çekildi

Rusya Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov, Gürcistan'daki Rus askerlerinin geri çekilme işleminin tamamlandığını bildirdi.

Rus haber ajansı RİA Novosti, Seryukov'un Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'e verdiği raporda, Gürcistan'daki takviye Rus askeri birliklerinin çekilme işleminin tamamlandığını bildirdiğini duyurdu. Bu arada, Rusya Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, çekilme işleminin tamamlandığını belirterek, Gürcistan ve tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya sınırındaki güvenlik kuşağındaki kontrol noktalarında bulunacak askerlerin de görevine başladığı kaydedildi.


GÜRCİSTAN DOĞRULADI

Gürcistan'ın Güvenlik Konseyi Başkanı Alexander Lomaia, Rus askerlerinin Gürcistan'ın stratejik öneme sahip şehirleri Gori ve Zugdidi'den çekildiğini doğruladı.

Interfaks ajansının haberine göre, Rus askerlerinin Gori ve Zugdidi'den çekildiğini doğrulayan Lomaia, ancak Rusya'nın Tiflis-Senaki yolundaki kontrol noktalarından engeli kaldırmadığını söyledi. Gürcistan medyası ise Senaki'deki Gürcü askeri üslerden patlama seslerinin duyulduğunu, Gürcü askeri teçhizatların Rusya tarafından yıkıma uğratıldığını iddia etti.

Rus ordusundan yapılan açıklamaya göre ise, Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in söz verdiği gibi, askerlerin "geri çekilmenin son aşamasında" olunduğu belirtildi. Ancak Rus güçlerinin tampon bölgeleri kontrol altında tutmaya devam edecekleri ve ayrılıkçı Güney Osetya ve Abhazya bölgeleriyle ilgili barışı koruma sürecinin devam edileceği bildirildi.



RUSLAR TANKLARINI GERİ ÇEKTİ

Ruslar tanklarını Rus barış gücü askerlerinin bulunduğu yere kadar çekti.

Gürcistan'ın stratejik öneme sahip şehirlerinden Gori'deki bariyerlerin Rus güçlerince kaldırıldığı ve Gürcü polislerin Gori'ye girişine izin verildiği bildirildi. Polis araçları ile Gürcülerin bölgeye girişi devam ediyor.

16 yıl önce