|

Rusya: İsrail'i tehlikeye atmayız

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Sergey İvanov, İsrail'in güvenliğine zarar verecek hiçbir şey yapmayacaklarını söyledi.

Aa
00:00 - 25/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 14:32 - 25/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Rusya: İsrail'i tehlikeye atmayız
Rusya: İsrail'i tehlikeye atmayız

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Sergey İvanov, İsrail'in güvenliğine zarar verecek hiçbir şey yapmayacaklarını söyledi. İvanov, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, Rusya'nın İran konusundaki tavrıyla ilgili olarak İsrail Haaretz gazetesine yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine, "Ben devlet veya hükümet başkanlarının açıklamalarıyla ilgili hiçbir zaman yorumda bulunmam. Sayın Olmert'in açıklamalarını duydum, ama kelimesi kelimesine okumadım" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İran konusunda yaptığı açıklamaları duyduğunu ve okuduğunu belirten İvanov, "Sayın Başkan'ın da (Putin'in) belirttiği gibi, Rusya Federasyonu, İsrail'in güvenliğine zarar verecek hiçbir şeyi yapmayacaktır" diye konuştu. Haaretz gazetesi, Olmert'in, İngiltere ziyareti sırasında Londra'da Yahudi toplumundan bir grupla görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile geçen haftaki toplantımdan bir ayrıntıyı söyleyebilirim. Rusya, tüm açıklamalara ve söylentilere rağmen, İran'a nükleer yakıt sağlamama kararı almıştır. Rusya, kararlarının sonuçlarının ne anlama geldiğinin bilincinde.

Uluslararası toplumun (İran'a) nükleer yakıt sağlamamasını beklediğini anlıyor" ifadesini kullandığını kaydetmişti. Haberin ardından İsrail Başbakanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada, Olmert'in bu yönde ifadeler kullanmadığı ileri sürülmüştü.

17 yıl önce