|

Samaras AB Zirvesi'ne katılmayacak

Yunanistan Başbakanı Samaras, geçirdiği göz ameliyetı nedeniyle AB Zirvesi'ne katılmayacak.

Aa
00:00 - 24/06/2012 Pazar
Güncelleme: 22:02 - 24/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
Samaras AB Zirvesi'ne katılmayacak
Samaras AB Zirvesi'ne katılmayacak

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras'ın, geçirdiği göz ameliyetı nedeniyle Brüksel'de perşembe ve cuma günü gerçekleştirilecek AB Zirvesi'ne katılmayacağı açıklandı.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu, doktorların Samaras'ın yolculuk yapmasına izin vermediğini belirterek, AB Zirvesi'nde Yunanistan'ın, Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos başkanlığında bir heyet tarafından temsil edileceğini açıkladı.

Başbakan'ın doktoru Panayotis Theodosiadis de Samaras'ın ağır bir ameliyat geçirdiğini ve bir süre hareketsiz kalması gerektiğini belirterek, uçak, ya da karayoluyla yolculuk yapmasının sağlığı açısından riskli olabileceğini söyledi.

Samaras, önceki gün gözündeki retina dekolmanının ayrılması nedeniyle acilen hastaneye kaldırılarak ameliyata alınmıştı.

Diğer yandan, önceki gün baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılan Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı Vasilis Rapanos'un tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Atina'da özel bir hastanede tedavi altına alınan Rapanos'un rahatsızlığıyla ilgili incelemelerin sürdüğü, doktorların önerisi üzerine en az Salı gününe kadar hastanede kalacağı açıklandı.

Yunanistan'da, Rapanos'un, önce Brüksel'deki Eurogroup toplantısı ve daha sonra da rahatsızlığı yüzünden yemin edememesi nedeniyle Maliye Bakanlığı görevini hala eski Maliye Bakanı Yorgos Zanias yürütüyor.


-TROYKA ZİYARETİNİ ERTELEDİ-

Bu arada, kalkınma programıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere pazartesi günü Atina'ya gelmesi beklenen Troyka'nın ziyaretinin, Başbakan Samaras ve Maliye Bakanı Rapanos'un rahatsızlıkları nedeniyle ertelendiği bildirildi.

AB'den yapılan açıklamada, Troyka'nın Atina'yı yeni ziyaret tarihinin önümüzdeki günlerde belirleneceği belirtildi.


12 yıl önce