|

Senato 6'ıncı kez redderse erken seçim olacak

Avustralya Başbakanı Turnbull, istediği yasaların Senatoda bir kez daha reddedilmesi durumunda erken seçime gideceğini açıkladı. Federal bütçeyi 3 Mayıs'ta açıklayacağını ifade eden Başbakan Turnbull, "Senato sorumlu davranmalı ve ekonomiyi geliştirme planlamamızın önünde durmak yerine ileriye taşımalı" dedi.

Yeni Şafak
09:09 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:13 - 21/03/2016 Pazartesi
AA

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, daha önce beş kez reddedilen Endüstriyel İlişkiler Yasası'nın bir kez daha Senatodan geçmemesi halinde 2 Temmuz'da erken seçime gideceğini duyurdu.



Başbakan Turnbull, başkent Canberra'da düzenlediği basın toplantısında, Parlamento ve Senatoyu, Endüstriyel İlişkiler Yasası'nı görüşmek üzere 18 Nisan'da toplantıya çağırdığını söyledi. Turnbull, halk arasında iş yerlerindeki çalışma şartlarını belirleyen yasa olarak bilinen kanunun bir kez daha kabul edilmemesi durumunda 2 Temmuz'da seçim yapılacağını belirtti.



Federal bütçeyi 3 Mayıs'ta açıklayacağını ifade eden Başbakan Turnbull, "Senato sorumlu davranmalı ve ekonomiyi geliştirme planlamamızın önünde durmak yerine ileriye taşımalı" dedi.



Muhalefetten Turnbull'un kararına eleştiri


Ana muhalefetteki İşçi Partisi Başkanı Bill Shorten, Turnbull'u aldığı kararla kendi geleceğini, ülkenin geleceğinin önüne koyduğunu savunarak partisinin seçime gitmekten korkmadığını söyledi.



Başbakanın ekonomiyi iyi yönetemediği için "tam bir panik havasında" olduğunu ileri süren Shorten, "Turnbull'un oyunları yüzünden İşçi Partisi'nin dikkati dağılmayacak" diye konuştu.




#Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull
#​Avustralya
8 yıl önce