|

Sırp hükümeti Oriç'in iadesini hazmedemedi

İsviçre, Naser Oriç'i ülkesi Bosna-Herseke iade etti. Sırp hükümeti ise Naser Oriç’i kendilerine iade etmeyen İsviçre adaletini kınadı. İsviçre Adaleti yetkilileri kınamaya verdikleri cevapta Naser Oriçin vatanının Bosna Hersek olduğunu ve uluslar arası anlaşmalara göre kendi ülkesine iade edilmesi gerektiğini bildirdiler.

Yeni Şafak
11:23 - 27/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:39 - 27/06/2015 Cumartesi
DHA

Boşnaklar tarafından "Efsane Komutan" adıyla anılan Bosnalı eski komutan Naser Oriç, İsviçre polisi eşliğinde dün öğleden sonra özel bir uçakla Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosnaya götürülerek yetkililere teslim edildi.



Bosnalı eski komutan Naser Oriçin iade edildiğini açıklayan İsviçre Federal Adalet Dairesi basın sözcüsü Folco Galli, 48 yaşındaki Bosnalı subay Naser Oriçin öğlen sonra ülkesine özel bir uçakla iade edildiğini ve yetkililere teslim edildiğini bildirdi. Bu arada Sırp hükümeti, iade talebini Bosna Hersekten önce kendilerinin yaptığını iddia ederek Oriçin kendilerine iade edilmesinin gerektiğini savunarak İsviçre Adaletini kınadılar.



İsviçre Adaleti yetkilileri kınamaya verdikleri cevapta Naser Oriçin vatanının Bosna Hersek olduğunu ve Bosna hükümetinin de Oriçin kendilerine iade edilmesini istediklerini, uluslar arası anlaşmalara göre Oriçin kendi ülkesine iade edilmesi gerektiğini bildirdiler.

#İsviçre Adaleti
#Naser Oriç
#Bosna-Hersek
9 yıl önce