|

Sisi: Ekonomik darboğazdayım

Mısır''da iktidarı geçen yıl darbe ile ele geçiren General Abdülfettah Sisi, Körfez ülkelerinin verdiği paraları çabuk tüketti. Sisi, ''12 milyar dolara ihtiyacım var'' dedi.

.
00:00 - 7/09/2014 Pazar
Güncelleme: 21:07 - 6/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Sisi: Ekonomik darboğazdayım
Sisi: Ekonomik darboğazdayım

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkedeki elektrik krizine çözüm bulunması için 5 yıl içinde 12-13 milyar dolara ihtiyaç duyduklarını söyledi. Mısır''da darbeden sonra işbaşına gelen ve Körfez ülkelerinden 10 milyar doları aşkın para yardımı gören Sisi, Mısır devlet televizyonundan yaptığı konuşmasında, ''Elektrik krizine çözüm bulunması için önümüzdeki 5 sene içinde 12-13 milyar dolara ihtiyacımız var'' dedi. Bu açıklamadan sonra Sisi''ye milyarlarca dolar yardım eden Suudi Aranbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri''nin (BAE) kesenin ağzını yine açıp açmayacağı merak konusu.

Sisi, mevcut sorunun son yıllarda elektrik santrallerinde ve şebekelerinde gerekli iyileştirmelerin yapılmamasından kaynaklandığını ifade etti.

TEKNİK ARIZA BAHANESİ

Sisi, ''Elektrik krizini çözmeden yatırımcılar Mısır''da çalışmayı kabul etmiyor'' diye konuştu. Mısır''da son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri hayatı olumsuz etkiliyor. Darbeyi Ret hareketi elektrik krizi nedeniyle ülkenin bir çok kentinde gösteriler düzenliyor.

10 yıl önce