|

Star Wars 37 yıl sonra tekrar Tunus'ta

YENİSAFAK.COM.TR / MURAT PALAVAR/POLİTİKA
00:00 - 13/03/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:28 - 13/03/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Star Wars 37 yıl sonra tekrar Tunus'ta
Star Wars 37 yıl sonra tekrar Tunus'ta

Star Wars filmi tüm zamanların en iyi klasikleri arasında yerladı. George Lucas 1977'yılında 'Tunus'un güneşine hayranım' dediği ülkede Star Wars filminin çekimlerine başladı. Star Wars'un Darth Vader karakterinin çocukluğunu geçirdiği Tatooine gezegenini canlandırmak için kurulan set Tunus'ta yapılmıştı. Film ülke turizmde büyük etkisi olmuştu.

STAR WARS KAHRAMANLARI 37 YIL SONRA TEKRAR TUNUS'TA

Film Tunus'un güneyinde yeralan Tozeur'da yeralan Ong Jemal çölünde çekilmişti. Tunuslu gençler 1977 yılından tam 37 yıl sonra Star Wars için kameraların karşısına geçti. Hükümet de projeye destek verdi. Tozeur turizmini hareketlendirmek için yapılan çalışmada Star Wars kahramanları tekrar canlandırıldı.

AMERİKALI RAP SANATÇISI DESTEK VERDİ

Amerikalı rap sanatçısı Pharrell Williams'ın müziği eşliğinde Star Wars kostümleri giyen gençler kamera karşısına geçti ve bir klip hazırlandı. Paylaşım sitelerinde rekor kıran klip Pharrell Williams sosyal medya paylaşı ile de rekor kırdı.

Tunuslu gazeteci Jihene Ben Hassine klibin inanılmaz etkisinden bahsetti kısa dönem içinde henüz etkilerini bilemediklerini anlatan Hassine "biz gerçekten şimdilik klibin etkisini bilmiyoruz, ama bu olumlu bir şey, o Star Wars Hayranları çekmek için katkıda bulunabilir" yorumunda bulundu

STAR WARS FANLARI İÇİN ÖNEMLİ BİR YER

Tunus'un Sahra çölünde yer alan ve kült bilim Kurgu filmi Star Wars'un Darth Vader karakterinin çocukluğunu geçirdiği Tatooine gezegenini canlandırmak için kurulan setin, bir zamanlar filmin hayranları tarafından önemli mekan olarak görüldüğü ve sıklıkla ziyaret edildiği biliniyor

10 yıl önce