|

Suriyeli mülteci dolapta bulduğu 150 bin Euro'yu geri verdi

Almanya'da yaşayan 25 yaşındaki bir mültecinin tavrı dünyaya örnek olacak cinsten. Kendisine verilen dolaptan bulduğu 150 bin Euro'yu (yaklaşık 485 bin Türk lirası) iade eden mülteci, Alman polisi tarafından kahraman ilan edildi.

Yeni Şafak
13:02 - 3/07/2016 Pazar
Güncelleme: 13:14 - 3/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Suriyeli mülteci Muhannad M. (25) kendisine verilen gardıropta bulduğu 150 bin Euro'yu geri verdi.



Alman medyasında yer alan haberlere göre, Almanya'da mülteci olarak yaşayan Suriyeli Muhannad, kendisine bağışlanan eski bir gardıropta gizli bir bölüme buldu, bulduğu bölmede 150 bin Euro bulan Muhannad, bulduğu parayı polislere teslim etti.



Medyada sadece Muhannad M. olarak ismi verilen kahramanın parayı verme nedeni, "inancının bir gereği" olarak ifade edildi.



İlk başta sahte zannetti


25 yaşındaki Muhannad parayı şöyle buldu: Muhannad gardrobun raflarından birinin altına çakılmış sunta farketti, sunta ile raf arasındaki bölmede ise parayı buldu. Her biri 500 Euro olan banknotları (toplamda 50 bin Euro) görünce ilk başta sahte olduğunu düşündüğünü söyleyen Muhannad, bir de 100 bin tl değerinde hesap cüzdanı buldu.



"Muhannad günün kahramanı"


Alman polisi olan Ralf Steinmeyer (55) Muhannad için, “İnsanlar genelde küçük miktardaki paraları polise ihbar edip teslim ediyor, bu durum olağanüstü. Polis ve şehir için, o günün kahramanı" dedi.



Paranın yüzde 3'ü ödül olarak verilecek


Muhannad'e yaptığı bu güzel davranıştan dolayı paranın yüzde 3'ünün ödül olarak verileceği ifade edildi. Bu da yaklaşık olarak 4 bin 500 Euro'ya tekabül ediyor.



Muhannad'ın ailesi hala Suriye'de Humus'a bağlı olan Hula kasabasında yaşıyor.



Muhannad, geçtiğimiz Ekim ayında mülteci statüsünde Almanya'ya geldiğini ve Minden'e yerleştirdiğini söyledi. Suriye'de İletişim Teknolojileri bölümünü bitiren Muhannad, Almanya'da master programı yapmak için Almanca öğrenmeye başladı.







#Suriye
#Almanya
#Mülteci
8 yıl önce