|

Suudlu prensler 7 yıldızlı otelde tutuluyor

Suudi Arabistan'da önceki akşam yapılan tasfiye operasyonunda 11 prens, eski bakanlar ve iş adamları gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar, 7 yıldızlı bir otelde tutuluyor. Gözaltındaki prens ve iş adamlarının tutulduğu yer aynı zamanda ABD Başkanı'nın Suudi Arabistan ziyareti sırasında konakladığı otel.

Yeni Şafak
12:28 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:45 - 9/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump, Mayıs 2017'de Suudi Arabistan'a yaptığı ziyareti sırasında 7 yıldızlı Ritz Carlton  otelinde kalmıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, Mayıs 2017'de Suudi Arabistan'a yaptığı ziyareti sırasında 7 yıldızlı Ritz Carlton otelinde kalmıştı.

Suudi Arabistan’da gözaltına alınan onlarca prens ve ünlü zengin iş adamı ve bakanlar Riyad’da ünlü, lüks bir otelde bulunduruluyor.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından yayımlanan kraliyet kararnameleriyle üst düzey isimlerin görevlerinden alınmasına karar verildi.

ABD başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ziyareti sırasında bu otelde konaklamıştı. Ritz Carlton oteli Donald Trump'ı şöyle karşılamıştı:

Riyad-Mekke yolu üzerinde bulunan Ritz-Carlton oteli sıkı güvenlik önlemleri altında tüm rezervasyonların iptal edildiğini duyurdu.Otelde boş oda olmadığı gerekçesi ile hiç kimseye otelde kalma imkanı tanınmıyor.

Otelde son olarak ABD Başkanı Donald Trump'ın kaldığı bilinirken, Başkent Riyad'daki önemli toplantılar bu otelde düzenleniyordu.

Suudi Arabistan önceki gece 11 prens ve çok sayıda iş adamını tasfiye etmişti.

Son dönemde Suudi Arabistan'da yapılan önemli değişiklikler dikkati çekiyor. 'Yumuşak bir darbe' ile veliaht olarak atanan Kral Selman'ın oğlu Muhammed bin Selman'ın etkisiyle alınan kararlara her geçen gün yenileri ekleniyor.





Geçtiğimiz haftalarda,
'Ilımlı İslam'a döneceğiz'
diyerek yeni bir dönemin sinyallerini veren veliaht prens, tasfiye depreminin de mimarı olarak görülüyor. Prenslerin, eski bakanların ve iş adamlarının tutuklanmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten komisyonun başında veliaht prens Muhammed bin Selman görev yapıyor.
#ABD
#Suudi Arabistan
6 yıl önce