|

Taliban Batı'ya meydan okudu

Afganistan'da bulunan Taliban militanlarının liderlerinden Mansour Dadullah, Batı ülkelerine gözdağı verdi. Dadullah, önümüzdeki günlerde büyük saldırılar gerçekleştirebileceklerini söyledi.

İha
00:00 - 14/07/2007 Cumartesi
Güncelleme: 09:51 - 14/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Taliban Batı'ya meydan okudu
Taliban Batı'ya meydan okudu

Taliban militanlarının Batılı ülkelere yönelik saldırı hazırlığı içinde olduklarını açıklayan Taliban militanı lideri Mansour Dadullah, "Kendi topraklarına yönelik daha büyük saldırılara hazır olsunlar" dedi. ABC televizyonunda yayınlanan habere göre Dadullah, 2005 yılı Temmuz ayında İngiltere'deki ulaşım sistemlerine yönelik gerçekleştirilen ve 52 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırı konusunda "Yetersiz" diyerek daha büyük saldırıların gerçekleştirileceğini söyledi. Dadullah, "Allah şahit,daha fazla saldırıya tanıklık edeceksiniz" şeklinde konuşurken, Pakistan'daki operasyonlar konusunda da konuştu.

"Çok sayıda arkadaşımız var. Bizim için Afganistan-Pakistan sınırına girmek ya da çıkmak çok kolay. Bir problem değil" şeklinde konuşan Dadullah, 9 Temmuz'da yayınlanan video görüntüsünde de Afganistan'da konuşlu bulunan NATO askerlerini tehdit etmişti. Dadullah, "Bu Amerikanlar, Kanadalılar, İngilizler ve Almanlar, Afganistan'a çok uzak yerlerden geldiler. Biz neden onların peşinden gitmeyelim"? diyerek, tehditte bulundu.

17 yıl önce