|

Taliban''la barışa bomba

Pakistan''ın Peşaver kentinde dün bir kiliseye düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 81''e çıkarken katliam başkent İslamabad''da Hristiyanların düzenlediği yürüyüşle protesto edildi. Cemaat-i İslami Partisi mensupları ise Kilise''ye taziye ziyaretinde bulundu.

.
00:00 - 24/09/2013 Salı
Güncelleme: 23:10 - 23/09/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Taliban''la barışa bomba
Taliban''la barışa bomba

Pakistan''ın Peşaver kentinde önceki gün Tüm Azizler Kilisesi''ne ayin sırasında düzenlenen intihar saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 81''e yükseldi. İntihar saldırısı başkent İslamabad''da Hristiyanların düzenlediği yürüyüşle protesto edildi. Kadın ve çocukların da yoğun katılım gösterdiği yürüyüşte protestocuların haçlar taşıdıkları gözlendi. Öte yandan aynı grupla hareket eden bazı protestocular parlamento binasına giden yolda lastik yakarak yolu trafiğe kapattı.

NE ZAMAN MÜZAKERE OLSA BOMBA PATLIYOR

Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Liyakat Beluç, İslamabad''da bulunan Fatıma Cinnah Kilisesi papazı Rahmat Michael''e taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Beluç, ''Taliban ile müzakereler için hazırlık yapılırken bu bir şok oldu.'' dedi. Fatıma Cinnah Kilisesi papazı Michael de ''Taliban ile ne zaman bu tip barış eğilimleri olsa saldırılar artıyor.'' ifadesini kullandı.

11 yıl önce