|

Tımes: Terör davaları mahkemelere sığmıyor

İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesi, "terör davalarına mahkeme ve yargıç yetiştirilemediğini, davalarda ciddi gecikmeler ve aksaklıkların başladığını" yazdı.

Aa
00:00 - 26/10/2006 Perşembe
Güncelleme: 12:14 - 26/10/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Tımes: Terör davaları mahkemelere sığmıyor
Tımes: Terör davaları mahkemelere sığmıyor

Kraliyetin terör davalarıyla ilgili Başsavcısı Sue Hemming, 99 zanlıyla ilgili 34 davada gecikmeler olduğunu açıkladı. Bu nedenle özel olarak ve sadece terör zanlılarının yargılandığı yüksek güvenlikli yeni mahkeme binaları yapılmasının planlandığını belirten Hemming, bu mahkemelerde görev yapmak üzere 20 yüksek mahkeme yargıcının da seçileceğini bildirdi.


Times'a açıklama yapan Başsavcı Sue Hemming de "Elimizde çok fazla dava var ve bunların pek çoğunda birden fazla zanlı söz konusu. Mahkemelerimizin bu davalara yetişebileceğinden çok şüpheliyim. Ayrıca bu davalara uygun güvenlikli mahkeme binası ve bu davalar üzerinde uzmanlaşmış yargıç açısından da sıkıntımız var" dedi.


Halen birikmiş terör davalarının, IRA'nın en aktif olduğu dönemdeki dava ve zanlı sayısını bile geride bıraktığına dikkati çeken Times gazetesi, halen Scotland Yard'ın elinde de 70 terörle mücadele soruşturma dosyası bulunduğunu duyurdu.

Gazete, "İngiltere'nin El Kaide'nin bir numaralı hedefi olduğuna dair değerlendirmeler de dikkate alınırsa, yakın gelecekte daha çok tutuklama ve yargılamanın kaçınılmaz olacağı anlaşılacaktır" diye yazdı.


18 yıl önce