|

Tiran'a 100 milyon dolarlık hastane

Cihan
00:00 - 13/01/2010 Çarşamba
Güncelleme: 09:44 - 13/01/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Tiran'a 100 milyon dolarlık hastane
Tiran'a 100 milyon dolarlık hastane

Alman Hastanesi'ni de içinde bulunduran Universal Hospitals Group, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 100 milyon dolarlık yatırımla hastane açtı. "Universal Hospital Tiran" adı verilen hastane, Arnavutluk Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ilir Meta ve Türkiye'den gelen konukların katılımı ile açıldı. Açılış töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Ilir Meta, artık her yıl binlerce hastanın Türkiye'ye gitmesine gerek kalmadığını söyledi.

İstanbul'daki Alman Hastanesi seviyesinde modern teknolojiye sahip Universal Hospital Tiran açıldı. Açılış törenine Türkiye'den konukların yanı sıra; Arnavutluk Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ilir Meta, Büyükelçi Hasan Aşan ve çok sayıda konuk katıldı. Açılışa gelen konukları girişte Universal Hospitals Groups Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Ofluoğlu karşıladı.


Açılış töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Ilir Meta, bugün çok övünülecek bir yatırımın açılışını gerçekleştirdiğini söyledi. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari yatırımlarından bahseden Meta, "Artık bundan sonra binlerce Arnavut vatandaşı tedavi olmak için Ankara'ya veya İstanbul'a gitmek zorunda kalmayacak. Buradan bu yatırımı gerçekleştiren Profösör Ofluoğlu'na teşekkür etmek istiyorum." dedi.


İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari alanlarda olduğu gibi siyasi ilişkilerin de mükemmel seviyede olduğuna vurgu yapan Meta, gelecekte de bu işbirliğinin daha da artacağına inandığını ifade etti.


Konuşmaların ardından Azmi Ofluoğlu, konuklarına hastaneyi gezdirdi. 100 milyon dolarlık yatırımla 19 bin 600 metrekare alan üzerine kurulan Universal Hospital Tiran, 120 adet özel hasta odası, 5 ameliyathanesi, 2 doğum odası ve daha bir çok ünitesiyle Tiran'da sağlık hizmeti sunacak.



14 yıl önce