|

Tören için Rusya'ya gidiyordu

Varsoşa
00:00 - 10/04/2010 Cumartesi
Güncelleme: 12:36 - 10/04/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Tören için Rusya'ya gidiyordu
Tören için Rusya'ya gidiyordu

Rusya'nın Smolensk havalimanı yakınında düşen uçakta bulunan Polonya Devlet Başkanı ve beraberindeki üst düzey yetkililerin, 1940 yılında 22 bin Polonyalının kurban gittiği Katin katliamının 70. yıl dönümü için Rusya'ya gittikleri bildirildi.

Uçakta, Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrzej Kremoer, Genelkurmay Başkanı Franciszek Gagor ve Merkez Bankası Başkanı Slawomir Skrzypek'in de bulunduğu belirtildi.


Devlet Başkanı Lech Kacziynski'yi taşıyan, Sovyet yapımı Tupolev TU154M tipi uçağın 20 yıllık olduğu kaydedildi.

Bu arada Polonya bakanlar kurulunun, Devlet Başkanı Kaczynski'yi taşıyan uçağın düşmesi üzerine bugün olağanüstü toplanacağı bildirildi.


Devlet Başkanı Lech Kacziynski (60), mevcut Başbakan Donald Tusk'ı yenilgiye uğratarak, 2005'te devlet başkanlığı koltuğuna oturmuştu.  



Milliyetçi muhafazakar başkanın ikizi, eski Başbakan Jaroslaw Kaczynkski de halen muhalefet lideri. Kaczynski, bu sonbaharda yapılacak başkanlık seçimine tekrar gireceğini açıklamıştı. Anayasaya göre, Meclis Başkanı Bronislaw Komorowski, müteveffa devlet başkanının görevini devralacak. Kaczynski'nin karısı Maria ise iktisatçıydı ve Mart adında bir kızlarıyla iki torunları bulunuyordu.

İlk bulguların, uçağın siste ağaçların tepesine çarparak düştüğünü gösterdiği belirtildi.



14 yıl önce