|

Türk-Alman ilişkileri Böhmernn'dan ibaret değil

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Polatlı’daki çiftlik işletmesini ziyaret etti. Erdmann, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret edilmesi ile ilgili, "Alman Hükümeti soruşturma açılmasına izin verdi. Şu an soruşturma süreci devam ediyor. Olay artık tamamen mahkemelerin inisiyatifine bırakılmış durumda. Mahkemeler kendi kuralları ve mevzuatı gereğince bu konuyu işleyeceklerdir" dedi.

Yeni Şafak
15:23 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:33 - 18/04/2016 Pazartesi
IHA

Ziyaret sonrası gazetecilerine sorularına cevap veren Erdmann, Alman gazeteci Jan Böhmermann'ın yazdığı şiir krizi sonrasında Dışişleri Bakanlığına çağrılıp çağrılmadığı ile ilgili soru üzerine çağrılmadığını söyledi.



Büyükelçi Erdmann, bugüne kadar kaç kere Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı sorusuna ise, "6 hafta içerisinde 3 kere çağrıldım. Bir kere de mizah konusu ile ilgili çağrıldım" diye cevap verdi. Erdmann Türkiye'deki görev süresi boyunca kaç kere Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığına yönelik soruya ise, "8 ay içerisinde 3 kere çağırıldım" karşılığını verdi.



Soruşturma süreci devam ediyor


Erdmann, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ile ilgili "Cumhurbaşkanlığı, Alman Büyükelçiliği aracılığıyla bir video, bilgi, belge istedi mi?" sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Almanya Büyükelçiliğinden, benden Almanya Büyükelçisi olarak sizin saydığınız belgeler istenmedi. Ama Türk Büyükelçiliğinden, Berlin üzerinden bir şeyler istendi mi bilemem. Cuma günü takip ettiniz, Almanya Şansölyesi'nin açıklaması vardı. Alman Hükümeti soruşturma açılmasına izin verdi. Şu an soruşturma süreci devam ediyor. Olay artık tamamen mahkemelerin inisiyatifine bırakılmış durumda. Mahkemeler kendi kuralları ve mevzuatı gereğince bu konuyu işleyeceklerdir."



"Türk-Alman ilişkileri Böhmernn'dan ibaret değildir"


Erdmann, "Almanya ve Türkiye'de yaptığım birçok konuşmamda Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin çok yoğun olduğundan söz ediyorum. Bu ikili ilişkilerin çok yönlü, çok çeşitli olduğunu da hep söylüyorum. Bugün bu ziyaretimle de ben tarım alanındaki bir işletmeye gelerek burada tarım alanıyla ilgili sizlerle veriler paylaşarak bu yoğunluğun tekrar altını çizmek isterim. Bu alana da önem verdiğimi ifade etmek istiyorum. Türk- Alman ilişkileri Böhmermann'dan ibaret değildir" şeklinde konuştu.




#Türkiye
#Almanya
#Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Jan Böhmermann
#hakaret davası
8 yıl önce