|

Türk askerinden sağlık desteği

Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, Travnik Devlet Hastanesi'ne tıbbi malzeme desteğinde bulundu

Yeni Şafak
20:43 - 14/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:16 - 14/05/2015 Perşembe
AA
Gündem
Gündem

Bosna Hersek'te, AB Barış Gücü (EUFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, Travnik Devlet Hastanesi'ne tıbbi malzeme yardımı yaptı.



Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nın devlet hastanesine verdiği tıbbi malzeme desteğinin, yeni doğan ünitesinde kullanılacağı belirtildi.



Malzemenin teslimi dolayısıyla düzenlenen törene, Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Savaş Celepoğlu, Travnik Devlet Hastanesi Müdürü Mirsad Granov, Orta Bosna Kantonu Sağlık Bakanı Nikola Grubeşiç ve diğer konuklar katıldı.



Kurmay Albay Celepoğlu, yaptığı konuşmada, Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı'nca sağlanan bu yardımdan çocukların yararlanacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Türk Temsil Heyeti Başkanlığı olarak Bosna Hersek'te çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Celepoğlu, devlet hastanesine yapılan tıbbi malzeme yardımının maliyetinin yaklaşık 31 bin avro olduğunu söyledi.



Celepoğlu, hastaneye teslim edilen tıbbi malzemelerin en iyi şekilde kullanılması ve burada dünyaya gelen çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerine yardımcı olması temennisinde bulundu.



Travnik Devlet Hastanesi Müdürü Granov da, tıbbi malzemelerin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, yaklaşık iki yıldır tedarik edemedikleri kuvöze bu yardım sayesinde sahip olduklarını ifade etti.



Törenin ardından katılımcılar, yeni doğan ünitesini gezdi, buradaki hasta çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

#Mehmetçik
#Bosna
#travnik
9 yıl önce