|

Türkiye'nin genç nüfusu avantaj

Ülkelerinde nüfusun her geçen gün yaşlandığını belirten Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Türkiye'nin genç nüfusunun bir avantaj olduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 11/07/2008 Cuma
Güncelleme: 20:25 - 11/07/2008 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye'nin genç nüfusu avantaj
Türkiye'nin genç nüfusu avantaj

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, ülkelerinde nüfusun her geçen gün yaşlandığını belirterek, Türkiye'nin genç nüfusunun bir avantaj olduğunu söyledi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, 'Yerel Projeler İçin Hibe Yardımı Programı' kapsamında Japon hükümetinin destek verdiği Diyarbakır Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi'ni ziyaret etti.

Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ile Sento Caddesi'ndeki eğitim destek evini ziyaret eden Büyükelçi Tanaka, çocuklar tarafından yöresel kıyafetli küçük bir kız çocuğu çiçekle karşılandı.

Ziyarette konuşan Bağlar Belediye Başkanı Özsökmenler, eğitim destek evinin kurulmasında elçiliğin çok büyük katkıları olduğunu belirterek, eğitim destek evinin adeta çocukların yuvası haline geldiğini ve şimdiye kadar 7-8 bin civarında çocuğun buradan yararlandığını anlattı.

Coşkuyla karşılanan Japon Büyükelçi Tanaka ise Türkiye gibi harika bir ülkede böyle güzel bir yerin açılmasında katkıları olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi. Türkiye'de yoksulluk nedeniyle dezavantajlı yerler bulunduğuna dikkat çeken Tanaka, "Türkiye ve Japonya arasında büyük bir fiziksel mesafe var ancak sosyal ilişkilerimiz oldukça iyi. Umuyorum ki bu, Diyarbakır ve Japonya arasındaki yapılacak işbirliğinin bir ilk adımı olacaktır. Türkiye genç, Japonya ise yaşlanan bir nüfusa sahip. Bizim nüfusumuzun yaş ortalaması 43'tür. Bu her geçen daha da yükseliyor. Ama Türkiye'nin genç bir nüfusu var. Umuyorum ki bu faaliyetimizle genç nüfusun geleceğine katkı sağlamış oluruz" dedi.

Japon Hükümeti, "Yerel Projeler İçin Hibe Yardımı Programı" kapsamında 59 bin dolarlık destekle eğitim materyalleri ve bilgisayar desteği sağlamıştı.

16 yıl önce