|

Türkiye'ye açılan davaya Suriye'den sert tepki

Suriye'de yaşanan dramı en eza indirmek için çalışan Türk vakıf ve derneklerin Suriye'ye girişlerini yasaklamak için AİHM'e dava açıldı. Suriyeliler de Ulusal davayı açan Koordinasyon Heyeti Başkanı Haytham Manna'ya tepki göstererek,"insanlarımıza herkesten fazla yardım eden Türkiye'ye müteşşkeriz açıklamasında bulundu.

YENİSAFAK.COM.TR / DÜNYA
00:00 - 22/01/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:44 - 22/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye'ye açılan davaya Suriye'den sert tepki
Türkiye'ye açılan davaya Suriye'den sert tepki

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Türkiye aleyhine açılan davaya Suriye'den tepki geldi. Özgür Halep Avukatlar Heyeti bu davanın amacının, Suriye''ye gelen tıbbi, insani yardımları engellemek ve bölgeyi abluka altına almak olduğunu söyledi. "Türk dernek ve vakıflarının ülkeye girmesini engellemek için açılan bu davadan dolayı kendisini '''kabadayı'''olarak tanıtan Ulusal Koordinasyon Heyeti Başkanı Haytham Manna''yı kınıyoruz" denilen açıklamada, "Şüphesiz Özgür Halep Avukatlar Heyeti ve Suriye''deki tüm muhalif gruplar, Türk hükümetinin ve halkının diğer bütün Arap ve İslam devletlerinden daha fazla Suriye halkını koruyup gözetmesi ve onlara kucak açmasını takdir etmektedir" denildi.

Özgür Halep Avukatlar heyeti tarafından yapılan açıklama şöyle;

Ulusal Koordinasyon Heyeti Başkanı Haytham Manna''nın Avrupa İnsan Hakları mahkemesinde Türk Hükümeti''ni hedef alan ve Türkiye-Suriye sınırını kapatarak Suriye''ye gelen tıbbi, insani yardımları engellemeyi ve bölgeyi abluka altına almayı amaçlayan davayı şiddetle kınıyoruz. Bu davanın amacı, savaşın en çetin olduğu günlerde dahi Suriye halkını kaderine terketmeyerek bölgede aktif rol oynayan Türk dernek ve vakıflarının ülkeye girmesini engellemektir. Bu davranışından dolayı kendisini '''kabadayı'''olarak tanıtan Manna''yı kınıyoruz.

Şüphesiz Özgür Halep Avukatlar Heyeti ve Suriye''deki tüm muhalif gruplar, Türk hükümetinin ve halkının diğer bütün Arap ve İslam devletlerinden daha fazla Suriye halkını koruyup gözetmesi ve onlara kucak açmasını takdir etmektedir.

Eğer bu '''kabadayı''' bir dava açacaksa bunu her gün insanlık suçu işleyerek katliam üstüne katliam yapan eli kanlı rejime ve yandaşlarına '''Hizbuşşeytan''' a '''İran'''a '''Maliki''' hükümetine, '''Rus Hükümeti'''ne açmalıdır, Suriye halkını kucaklayan kardeş ülkelere değil.

Özgür Halep Avukatlar heyeti , Haytham Manna''nın açtığı bu davanın Suriye halkına ve devrimine yapılan bir ihanet olduğunu göstermek için Uluslararası ve Ulusal Devrim Mahkemesi''ne başvurarak dava açmıştır.


10 yıl önce