|

'Türkler Almanya'yı çok yönlü bir toplum haline getirdi'

Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, Türklere Almanya'ya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Wulff, Türklerin Almanya'yı çok yönlü bir toplum haline getirdiğini söyledi.

Cihan
00:00 - 17/09/2011 Cumartesi
Güncelleme: 15:41 - 17/09/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
'Türkler Almanya'yı çok yönlü bir toplum haline ge
'Türkler Almanya'yı çok yönlü bir toplum haline ge

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Almanya ziyareti öncesinde 'Süddeutsche Zeitung' gazetesine konuşan Wulff, Türkiye'den gelen göçmenlerin Alman toplumunu çok yönlü ve dünyaya açık bir toplum haline getirdiğini kaydetti. Deutsche Welle'de yer alan habere göre Wulff, Türkiye-Almanya arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için her iki ülke açısından da 'büyük bir potansiyel' gördüğünü belirtti.


Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, Türkiye'nin Arap dünyasında rejim değişikliği yaşayan ülkelere bir örnek teşkil etmesinin önemini vurguladı ve 'Türkiye, İslam ve demokrasinin, İslam ve hukuk devletinin, İslam ve çoğulculuğun birer çelişki olmadığının bir örneğidir'.' diye konuştu. Wulff, bunun dünya barışı açısından büyük bir önem taşıdığını kaydetti.


'TÜRKİYE-İSRAİL İLŞKİLERİNİN DÜZELMESİ EN BÜYÜK ARZUMUZDUR'

Türkiye'nin AB üyeliği konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Wulff, Türkiye ile yürütülen üyelik müzakerelerinin adil ve ucu açık bir şekilde sürdürülmeye devam ettiğini söyledi. Wulff, Türkiye'nin son yılarda ekonomik ve toplumsal alanda büyük ilerlemeler kaydettiğini belirtti.Türkiye-İsrail arasında son dönemde yaşanan gerginlikleri de değerlendiren Wulff, 'Almanya'nın her iki ülke ile de çok iyi ilişkileri olduğu için, bizim en büyük arzumuz her iki ülkenin de yeniden güven dolu bir işbirliği yürütmenin yolunu bulmasıdır.' şeklinde konuştu. Wulff, ancak Almanya'nın doğrudan bir arabulucu rolünü üstelenmeyeceğini, her iki ülkenin ilişkilerini düzeltmenin yolunu beraber bulması gerektiğini kaydetti

13 yıl önce