|

Vizesiz girişe tek şart

Hindistan Ankara Büyükelçisi'nden açıklama

Cihan
00:00 - 19/10/2012 Cuma
Güncelleme: 11:11 - 19/10/2012 Cuma
Yeni Şafak
Vizesiz girişe tek şart
Vizesiz girişe tek şart

Hindistan Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Muhteşem Hindistan'' tanıtım günleri dün İstanbul Le Meridien Hotel''de yapılan program ile sona erdi.

Etkinliğe, Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas ve İstanbul Konsolosu Shri Vanlalhuma ile iki eyaletin turizm bakanları da katıldı.

Programda yaptığı konuşmada Türkiye ile her alanda işbirliğine açıkı olduklarını ifade eden Büyükelçi Thomas, turizm hacminin düşük olmasının asıl sebebinin 'bilgi eksikliği' olduğunu belirtti. Büyükelçi ayrıca 'varışta vize' konusunun gündemde olduğunu ancak bunun için Türk turistlerin sayısında artışın şart olduğunu belirtti.

Yoksulluk ve açlık ülkesi olarak bilinen Hindistan''ın gerçek yüzünü göstermek istediklerini belirten Büyükelçi Thomas, bu algıyı değiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Hindistan Turizm Bakanlığı Müsteşarı Shri Girish Shankar ise Hindistan''dan Türkiye''ye yılda 80 bin turist gelirken, Türk turist sayısının 15 bin ile sınırlı kalmasını tanıtım ve teşvik eksikliğine bağladı. Shankar, ''İki ülke arasında çok ciddi bir bağ var ancak bunun farkında değiliz; farkındalığı artırmak için buradayız." dedi. Türkiye''yi büyük bir pazar olarak gördüklerini ifade eden müsteşar, son 2-3 yıl içerisinde turizm hacminde artış görüldüğünü de sözlerine ekledi. Tanıtım etkinlikleri için bir önceki 5 yıllık planın 3 katı bütçe ayrılırken, Türkiye dışında başka ülkelerden de turist çekmek için faaliyetlerin süreceği kaydedildi.

12 yıl önce