|

"Yardımlarınız gelmeseydi insanlar açlıktan ölecekti"

Somali Sağlık Bakanı Marian Qasim Ahmed, ülkesine Türkiye''den yardım gelmeden önce insanların açlık ve susuzluktan öldüğünü söyledi. Türk halkına minnettar olduğunu da kaydeden Somalili Bakan, aradan 100 yıl geçmesine rağmen Türkiye''nin liderliğinin Afrika''da hala sürdüğünü açıkladı.

Cihan
00:00 - 3/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 17:02 - 3/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
"Yardımlarınız gelmeseydi insanlar açlıktan ölecek
"Yardımlarınız gelmeseydi insanlar açlıktan ölecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Somali Sağlık Bakanı Marian Qasim Ahmed ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Somalili Bakan, Türkiye''ye ülkesine yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Somali halkının, Türkiye''nin herhangi bir çıkar gözetmeden bu yardımları yaptığına inandığını aktaran Bakan Marian Qasim Ahmed, Türkiye''nin yardımları ile insanların açlıktan ve susuzluktan dolayı ölmediğini bildirdi.

Toplantıda konuşan Bakan Akdağ, Somali''deki şartların iyileştirilmesi için Türkiye''nin çalışmalarını yoğunlaştıracağını söyledi. Somali''ye sağlık alanında birçok yardımın yapıldığını kaydeden Bakan Akdağ, ''Somali''deki Sahra Hastanesi''nde 250 bin hastayı tedavi ettik. Oraya, 300 bin civarında ilaç gönderdik. Bu sene de 200 yataklı bir hastanenin inşaatı devam ediyor. Yaz ayında hizmete girecek. Bu hastaneyi birlikte yürütmeyi planlıyoruz.'' dedi.

Türkiye''nin sağlıkta elde ettiği başarıları, Somali''nin sağlık sisteminin güçlendirilmesinde kullanacaklarını kaydeden Bakan Akdağ, ''Ümidim ve inancım, Somali halkı kendi geleceği için en kısa zamanda gerekli önlemleri alacaktır.'' ifadelerini kullandı.

11 yıl önce