|

Yemen'de bombalı saldırı: 2 ölü

Başkent Sana'nın kuzeyindeki Saada kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Patlamadan Amerikan istihbaratını sorumlu tutan Husi lider Şami, El-Kaide'nin taşeron olarak kullanıldığını iddia etti.

Aa
00:00 - 19/06/2013 Çarşamba
Güncelleme: 12:01 - 19/06/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Yemen'de bombalı saldırı: 2 ölü
Yemen'de bombalı saldırı: 2 ölü

Yemen'in başkenti Sana'nın kuzeyindeki Saada kentinde bir halk pazarına düzenlenen motosikletli intihar saldırısında 2 kişi öldü,10 kişi yaralandı.

Osman el-Mücelli adlı halk pazarında sabah saatlerinde gerçekleştirilen bomba yüklü motosikletli intihar saldırısında 2 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan AA muhabirine açıklama yapan Husi lider Zuyfullah Şami, patlamanın ardında "Amerikan İstihbarat servisinin" olduğunu öne sürerek, El-Kaide örgütünün bu gibi intihar saldırılarında ""taşeron" olarak kullanıldığını iddia etti.

Saada kenti Husi nüfusu ile dikkati çekerken, bölgede bu yöntemle daha önce de 5 intihar saldırısı düzenlenmişti. Kentteki Husi gruplarla devrik lider Ali Abdullah Salih arasında da 2004 ve 2009 yılları arasında 6 büyük çatışma yaşanmıştı.

Husi gruplar devlet otoritesini kabul etmeyen ve "şeriat"a dayalı bir devlet kurma yanlısı olarak bilinirken, İran'dan destek gördükleri iddia ediliyor.

11 yıl önce