|

''Yeni Mekke''yi Türkler kuracak

Mekke şehrinde toplam 690 bin insanın yaşayacağı, ''Yeni Mekke'' olarak adlandırılan 1.6 milyon metrekarelik dev bir yerleşim merkezi inşa edilecek. Projenin ortaklarından biri de Türk inşaat firması.

Aa
00:00 - 8/03/2013 Cuma
Güncelleme: 00:25 - 8/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
''Yeni Mekke''yi Türkler kuracak
''Yeni Mekke''yi Türkler kuracak

Suudi Arabistan''ın Mekke şehrinde, '''Yeni Mekke''' olarak adlandırılan büyük bir yerleşim projesi hayata geçiriliyor. Toplam 690 bin kişinin yaşayacağı yeni yerleşim merkezi Bavabad projesinde Türk şirketi Atlas Grup İnşaat da yer alacak.

ÜNİVERSİTE VE OTELLER

Türk ortağıyla dev projeyi gerçekleştirecek Suudi merkezli Sumou Holding, Cidde''de yapılan Uluslararası İnşaat ve Gayri Menkul Fuarı''nda dev projeyi tanıttı. Proje içinde üniversiteler, oteller, iş merkezleri, spor kompleksleri, yeşil alanlar yer alacak. Mekke ile Medine kentleri arasındaki hızlı tren de Bavadat kentinin içinden geçecek.

Mekke-Bavadat projesi, harem sınırları içinde toplam 1.6 milyon metrekarelik bir alana kurulurken, Mekke kenti sınırları içindeki diğer projelerle de entegre bir biçimde hayata geçirilecek.

İnşa edilecek daireler dünya genelinde satışa sunulacak. Sumou Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayed F. el-Kahtani ve Mekke Belediye Başkanı Usame el-Bar ile bir araya gelen Atlas İnşaat Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, işbirliği çerçevesinde gerek Türkiye''de gerekse Suudi Arabistan''da diğer bazı projelerin de hayata geçirileceğini dile getirdi. Dr. el-Kahtani de, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini ifade etti.


11 yıl önce