|

Yeni nesil nükleer şeytan!

Kremlin, Rus ordusunun “Şeytan” olarak nitelendirdiği “RS-28 Sarmat” termo-nükleer füzeleri sergiledi. Japonya’nın Hiroşima kentine atılan atom bombasından 2 bin kat daha güçlü olan termo-nükleer füze, Fransa büyüklüğünde bir ülkeyi kül edebiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:39 - 26/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ekim ayı başında dört gün boyunca, 40 milyon Rus ve 200 bin uzman ile bir nükleer savaşa karşı sivil savunma tatbikatı yapan Rusya bu kez yeni nesil termo-nükleer füzelerini sergiledi.



Rusya ordusunun “Şeytan” olarak nitelendirdiği yüz tonluk “RS-28 Sarmat” füzesinin 2018 yılında “SS-18” füzelerinin yerini alması bekleniyor. Habere göre, ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombalarından 2 bin kat daha güçlü olan termo-nükleer füze, Fransa büyüklüğünde bir kara parçasını kül edebiliyor.


“Satan 2” de denilen füzesinin ilk fotoğrafı üretici firma Makeyev Rocket tarafından yayınlandı.



LONDRA'YI BUHAR EDEBİLİR


Makeyev Rocket'ın internet sayfasında “Satan 2” termonükleer füzesiyle ilgili şu bilgi de paylaşıldı: “Rusya Savunma Bakanlığı'nın emriyle 2010'da planlaması yapılan Sarmat füzesinin üretimine 2011'de onay verilmiş ve geliştirmesi 2012-2013 döneminde yapılmıştır. Sarmat, Rusya'nın stratejik gücünün güven altına alınması amacıyla tasarlanmıştır.” 16 nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip olan “Satan 2”nin radardan kaçma özelliği de bulunuyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gözü gibi koruduğu “Satan 2” füzeleri Rusya'nın başkenti Moskova'dan atıldığında İngiltere'nin başkenti Londra'ya ulaşabiliyor. Rusya, caydırıcı güç çerçevesinde söz konusu füzeyle Avrupa'nın tüm başkentlerini vurma kapasitesine ulaşıyor.



PLÜTONYUM ANLAŞMASI RESMEN ASKIDA


Nükleer silahların imhası anlaşması da resmen dondu. Rusya Federasyon Konseyi, ABD ile imzalanan plütonyum anlaşmasının askıya alınmasını onayladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ekim ayı başında Rusya ve ABD arasındaki 'Plütonyumun Yönetilmesi ve İmha Edilmesi' anlaşmasının askıya alınmasını öngören yasa tasarısını Duma'ya göndermişti. 2000 yılında imzalanan anlaşma kapsamında her iki taraf da 17 bin atom bombası üretmeye yetecek en az 34 metrik ton plütonyumu imha etme konusunda anlaşmıştı.


#Rus ordusu
#RS-28 Sarmat
#Nükleer füze
8 yıl önce