|

Zeytin Dalı'nda ikinci gün: 3.5 kilometrelik alan temizlendi

TSK, güneyindeki terör tehditlerini bertaraf etmek için dün Afrin'a harekat başlattı. Zeytin Dalı Harekatı adı verilen operasyonda 3 buçuk kilometrelik alanın mayından temizlendiği belirtildi.

Yeni Şafak
11:08 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 11:15 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı'nda 3.5 kilometrelik bir alanın temizlendiği belirtiliyor.
Zeytin Dalı Harekatı'nda 3.5 kilometrelik bir alanın temizlendiği belirtiliyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci gününde, 3.5 kilometre ilerleme sağlandı, 17 tuzaklı mayın bölgesi de temizlendi.


TSK'dan yapılan açıklamada, Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmaları sürdürülürken; PKK/YPG terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru gerçekleşen saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edildiği vurgulanarak "Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara meşru müdafaa kapsamında karşılık verilmektedir. Bölgede yürütülen normalleşme (altyapı, üstyapı, yerel yönetimlerin desteklenmesi vb.) çalışmalarına katkı sağlanmaktadır" ifadesi kullanıldı.


Operasyonun ilk aşamasının ‘örgütün 17 kilometrelik dağlık ve kırsal alandan temizlenmesi olduğu ve bunun da en az 3 ay sürmesinin beklendiği kaydedildi. Diğer bir ifade ile operasyonun ilk aşamasında dağlık bölgeler temizlenecek, ileri harekât kordinasyon merkezleri kurulacak. Afrin merkezinde ise en erken 3 ay sonra operasyonun ikinci aşamasına geçilecek ve ‘temizlik’ yapılacak.

#Zeytin Dalı Harekatı
#Afrin
6 yıl önce