|

e-Devlet alt üst soy ağacı sorgulama ekranı

e-Devlet alt üst soy ağacı sorgulama ekranı haberimizde. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "alt soy üst soy raporunun" e-Devlet üzerinden de alınabileceğini bildirdi. Alt soy üst soy raporu kullanıma açılmasından itibaren e-Devlet üzerinden 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretildi. Peki e-Devlet üzerinden alt üst soy ağacı sorgulama ekranı

Yeni Şafak
12:49 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 12:55 - 9/02/2018 Cuma
AA
e-devlet soy ağacı sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşibilirsiniz.
e-devlet soy ağacı sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşibilirsiniz.

e-devlet ile soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? Soy ağacı sorgulama sayfasına nasıl ulaşılır? sorularının yanıtı haberimizde. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden "alt soy üst soy raporunun" e-Devlet üzerinden de alınabileceği bildirildi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 3 Kasım 2017 tarih ve 30229 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 44'üncü Maddesinin 5'inci Fıkrasına, "Kişiler, kendileri ve alt ya da üst soylarına ait nüfus kayıt örneklerini, kendileri ve ergin olmayan çocuklarının ise yerleşim yeri belgelerini, güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilir." hükmü eklendi.

Kanun değişikliğiyle vatandaşların sadece İlçe Nüfus Müdürlüklerinden bilgi amaçlı alabildikleri "alt soy üst soy raporunun" e-Devlet üzerinden de alınabilmesi mümkün hale geldi. E-Devlet kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında vatandaşların "alt soy üst soy raporunun" Nüfus Müdürlüklerine gitmeden e-Devlet üzerinden alabilmesi için yapılan çalışmalar bugün tamamlanarak, e-Devlet hizmeti yürüten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğünün kullanımına açıldı.

Alt soy üst soy raporu kullanıma açıldığı gün e-Devlet üzerinden 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretildi. Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

E-DEVLET SOY AĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor. Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet platformuna giriş yapabilmeniz için postaneden bir e-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. Şifrenizi PTT şubelerinden edinebilirsiniz. Sisteme de T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre:
Denklik başvurularında "e-Devlet" hizmeti

Yurt dışından alınan diplomaların denklik ve tanınması işlemleri e-Devlet üzerinden de yapılabilecek.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, geçen yıl şubat ayında başlayan "Denklik Başvurusu Sorgulama" hizmetinin ardından, başvuruların e-Devlet üzerinden yapılmasını sağlayan çalışma da tamamlandı. Bu çalışma ile başvuru sahiplerinin işlemlerinin kolaylaştırılması, işlem sürelerinin kısaltılması ve başvuru maliyetlerinin düşürülmesi amaçlanıyor.

Sistemin tanıtımı için yarın düzenlenecek toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da katılacak.

RTÜK'ün "İzleyici Temsilciliği" hizmeti "e-devlet"e taşındı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) "İzleyici Temsilciliği" ile "Karasal Yayın Kanal ve Frekans Sorgulama" hizmetlerine bundan sonra "e-devlet" uygulaması üzerinden ulaşılabilecek.

RTÜK'ün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "İzleyici Temsilciliği" ile "Karasal Yayın Kanal ve Frekans Sorgulama" hizmetleri, e-devlet üzerinden verilmeye başlandı.

Medya hizmet sağlayıcılar ile vatandaşlar arasında doğrudan bir etkileşim kurulabilmesi ve öz denetim mekanizmasının işletilmesine olanak veren "İzleyici Temsilciliği" uygulaması ile izleyici ve dinleyiciler, takip ettikleri programlarla ilgili istek, beğeni ve şikayetlerini bildirmek üzere medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara erişim sağlayabiliyor.

Böylelikle, izleyicilerin yayınlarla ilgili görüş, beğeni ve şikayetleri medya hizmet sağlayıcı kuruluşların yöneticilerince düzenli takip edilebiliyor. Hizmetin e-devlet üzerinden verilmeye başlanmasıyla yayınlarla ilgili şikayet, beğeni ve istekler daha kolay izleyici temsilcilerine iletilebilecek.

Vatandaşlara, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar, karasal ortamdan yapılan ulusal, bölgesel ile yerel radyo ve televizyon yayınlarının kanal ve frekanslarını sorgulayarak, bir il veya ilçeden yapılan yayıncı bilgisine ulaşabilme imkanının tanındığı "Karasal Yayın Kanal ve Frekans Sorgulama" hizmeti de e-devletuygulamasına eklenerek, daha kolay ulaşılabilir hale getirildi.

#Alt soy üst soy raporu
#e-Devlet
#e-devlet soy ağacı sorgulama
#soy ağacı sorgulama
#e-devlet soy ağacı
6 yıl önce