|

Eğitimin liderleri EDU SUMMIT Zirvesi'nde

''Türkiye Cumhuriyeti''nin 100. yılında Eğitim ve Yüksek Öğretim'' başlıklı EDU SUMMIT I. Eğitim Zirvesi''nde Türkiye''de eğitimin durumu ve yüksek öğretimdeki yenilikler değerlendirildi.

İha
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:25 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Eğitimin liderleri EDU SUMMIT Zirvesi'nde
Eğitimin liderleri EDU SUMMIT Zirvesi'nde

Orta ve yüksek öğretim kurumları yöneticilerini ve eğitim dünyasına yön veren karar vericileri her yıl bir araya getirmeyi amaçlayan EDU SUMMIT I. Eğitim Zirvesi, The Marmara Oteli'nde gerçekleşti. Vakıf Üniversiteleri Birliği''nin öncülüğündeki zirveye, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ve Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Vakıf Üniversiteleri Birliği Genel Sekreteri Levent Uysal katıldı.

Mevcut yüksek öğretim sisteminin bugünkü ağırlığı taşıyamadığına dikkat çeken YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yüksek öğretim sisteminin Türkiye ve dünya şartlarına uygun olarak yeniden yapılanması gerektiğini belirterek bu konuda yapılan çalışmanın tamamlandığını söyledi. 1980'lerin koşullarında oluşturulan terazinin, bugünün yüksek öğrenim ağırlığını taşımasının mümkün olmadığını belirten Çetinsaya, mevcut yapının vesayet ve merkeziyetçi anlayışından çok bürokratik anlamda bugüne uygun olmadığını vurguladı.

10 yıl önce