|

Erasmus Türkiye ağı Akdeniz'de

Erasmus Student Network''ün (Erasmus Öğrenci Ağı) Türkiye Ağı''nın 25-27 Ekim 2013 tarihindeki ulusal toplantısı Akdeniz Üniversitesi Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi''nde gerçekleşecek.

İha
00:00 - 28/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:04 - 28/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Erasmus Türkiye ağı Akdeniz'de
Erasmus Türkiye ağı Akdeniz'de

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Erasmus Student Network (Erasmus Öğrenci Ağı), Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve 34 ülkede 339 üniversitede faaliyet gösteren, Brüksel''de Avrupa merkezli büyük bir öğrenci organizasyonudur. Organizasyonun amacı Erasmus değişiminde bulunan öğrencilerin desteklenmesi ve gelişimlerinin sağlanmasıdır'' dedi.

Türkiye''nin 27 farklı üniversitesinden gelecek olan yaklaşık 120 gencin Erasmus Değişim Programını öğrenciler açısından değerlendireceklerini söyleyen Prof. Dr. Burhan Özkan, ''Bu gençler, Erasmus öğrencilerinin değişim süresince Türkiye''de öğrenimleri sırasında karşılaştıkları sorunları tartışacak, sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirecekler ve ulusal çapta Erasmus Programı'nın sosyal boyutunu geliştirmek amacıyla faaliyetler programlayacaklar'' diye konuştu.

Prof. Özkan, ''2012 yılında Adrasan''da kurduğumuz ve 2013 yılında Avrupa Komisyonu tarafından kalite belgesi ile ödüllendirilen ve Türkiye''de bir ilk olan Uluslararası Gençlik Merkezimiz, kaliteli gençlik çalışmasının sivil toplum ve kamu kurumlarında geliştirilmesi, yaygın eğitimin ve gençlik çalışmalarının örgün eğitimde tanınması, gençlerin gençlik çalışmalarına dahil olması ve üniversitelerde sivil toplum çalışmalarının ve gençlik çalışmalarının tanınması yönünde faaliyet göstermektedir'' dedi.

11 yıl önce