|

Kosovalı öğrenciler mesleklerini Türkiye'de geliştiriyor

Cihan
00:00 - 9/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 14:53 - 9/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Kosovalı öğrenciler mesleklerini Türkiye'de gelişt
Kosovalı öğrenciler mesleklerini Türkiye'de gelişt

Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan "Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi" çerçevesinde Mersin'e gelen 35 Kosovalı öğrenci mesleklerini geliştiriyor.

Uygulamalı eğitim kapsamında öğrencilere NT Mağazaları Mersin Şubesi'nde, perakende mağaza yönetimi, müşteri ilişkileri, kasa yanı satış, kategori yönetimi ve ürün yerleşim ve dizaynı konularında eğitim verildi.


Mağaza yöneticisi Arif Özel tarafından bilgilendirilen öğrencilere mağaza içerisinde raflarda kitapların dizilimini ve A-Z modeli anlatıldı. Kasaya geçen öğrenciler satış yaptı. Öğrenciler daha sonra NT Mağazaları tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (MTSO) Tüccarlar Kulübünde verilen yemeğe katıldı.


Yemekte konuşan Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, projenin Türkiye ile Kosova arasında gönül köprüsü kurma amaçlı bir proje olduğunu vurguladı. Türkiye ile Kosova arasında gönül köprüsü kurarak Türkiye'yi tanıttıkları gibi öğrencilerin hem Türkçelerini hem de mesleki kabiliyetlerini geliştirmeye katkıda bulunduklarını ifade eden Kıcıroğlu şöyle devam etti: "İki ülke arasında kurulacak köprünün sağlamlığı buraya öğrenci getirmek kadar oralara Alman, İngiliz, Fransız sermayesi hakim olmadan Türk sermayesinin girmesi ile mümkün olacaktır. Bunun için Mersinli iş adamlarımız oralara yatırım yapmalı."


Proje ile öğrencilerin dinlenip, eğlenip çalışırken iki halk arasında ilişkinin güçlenmesine de katkıda bulunduğunu anlatan Kıcıroğlu, katkıda bulunanlara teşekkür etti. Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ise belediye olarak ilçelerine gelen öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.


Kosovalı öğrencilerden sorumlu grup başkanı Visar Kolshi ise, Mersin'de böyle sıcak bir ilgi ile karşılaşacaklarını beklemediklerini ifade ederek gösterilen ilgiye teşekkür etti.


Konuşmaların ardından Kaymakam Kıcıroğlu ve Belediye Başkanı Yıldırım öğrencilere Türk bayrağı rozetini taktı. NT Mağazaları ise Kaymakam Kıcıroğlu'na yaptığı çalışmalardan dolayı plaket verdi.

15 yıl önce