|

Üniversiteler Roma'da Türk kültürünü tanıtacak

İtalya'nın köklü Sapienza Üniversitesi ile Türkiye'den Bahçeşehir Üniversitesi'nin (BAÜ) Roma'da açılışını yapacağı araştırma merkezi, İtalyanların Türk kültürüne ilgisini artırmak için çalışmalar yürütecek. Merkezin Müdürü İtalyan Türkolog Prof. Fabio Grassi, "Bu merkez Türk-İtalyan ilişkilerinin hizmetinde olacak" dedi.

Aa
00:00 - 15/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 13:22 - 15/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Üniversiteler Roma'da Türk kültürünü tanıtacak
Üniversiteler Roma'da Türk kültürünü tanıtacak

Roma'da yarın açılışı yapılacak BAÜ Avrasya Çalışmaları Merkezi'nin direktörü İtalyan Türkolog ve Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Grassi, araştırma merkezinin Türk dili, kültürü ve tarihine odaklanacağını kaydetti. Grassi, Sapienza Üniversitesi'nin önemli bir uluslararası kültür üssü ve modern bir Avrasyalı anlayışın önayağı olduğunu dile getirdi. Grassi, Türk-İtalyan kültür işbirliğinin yeni kazanımını Avrasyalı perspektifiyle hareket ederek algıladıklarını dile getirerek, "İtalya'da Türk topluluğuna, Türk toplumuna, Türk kültürüne karşı artan ilgiyi yükselteceğiz ve doğru bilgilerle derin kültür tohumlarıyla zenginleştireceğiz" diye konuştu.

İtalya'daki tüm Türk kültürel ögeleriyle işbirliği yapmaya hazır olduklarını anlatan Grassi, "Açık bir üs olmayı hedefliyoruz. Bu merkez, Türk-İtalyan ilişkilerinin hizmetinde olacak" dedi.

"Türkiye'ye olan ilgi doğru bilgiyle desteklenmeli"

Son dönemde Türkiye'nin eskiye nazaran çok daha fazla ilgi uyandıran bir ülke olduğunu belirten Grassi, bu ilginin doğru bilgiyle desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Grassi, "Ben bu önemli gelişimi yaşadım ve bu önemli gelişime 30 yıl boyunca tanıklık ettim. Artan ilgiye ciddi doğru bilginin eşlik etmesi eskisinden çok önemli. Aciliyeti olan bir şey" dedi. 

Merkezin Sapienza Üniversitesi'nin idari imkanlarından faydalanacağını aktaran Grassi, finansmanı üstlenen Bahçeşehir Üniversitesi'nin ilk etapta merkeze çok sayıda kitap bağışlayacağını, ilerleyen zamanda Osmanlıca kursları verilebileceğini söyledi.

11 yıl önce