|

3 şehrin sanayisine yatırım yapacak

Sosyal konut üretiminin yanı sıra konut dışı alanlarda yatırım projeleri yürüten TOKİ, Aksaray, Bolu ve Diyarbakır’da sanayi siteleri kuruyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:11 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv: TOKİ’den küçük sanayiye büyük yatırım
Arşiv: TOKİ’den küçük sanayiye büyük yatırım

Yeni sanayi siteleriyle üretimde verimliliğin artırılması, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanması hedefleniyor.

Aksaray sanayi esnafı için önemli bir yatırım olan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hazırlık süreci tamamlandı. 375 milyon lira yatırım bedelli projenin uygulama süreci iki ay içinde başlıyor.

3 MİLYON METREKARE

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Ankara’da yapılan toplantıda, Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, önemli sanayi yatırım projelerinden biri olacağını söyledi. Turan, 375 milyon lira yatırım ile 3 milyon metrekare alan üzerinde nitelikli bir sanayi çevresinin oluşturulacağını kaydetti. 567 bin metrekarelik alana kurulacak olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi ile Bolu genelindeki küçük ölçekli esnafın da daha nitelikli bir alana taşınması amaçlanıyor. Yeni projede, 856 adet imalat birimi, 59 adet galerici birimi, 52 adet ticari birim ve 21 adet büfe birimi yer alıyor. Proje alanı içinde sektörel kümelenme temelli olarak mekansal ağılım da gözetiliyor.

#Aksaray
#Ergün Turan
6 yıl önce