|

Amanosları aşacak tünellerin ihalesi tamam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay’daki Dörtyol-Hassa Otoyol ve Demir Yolu Tüneli Projesi ihalesinin tamamlandığını duyurdu. Uraloğlu, proje sayesinde kesintisiz erişim imkanı sağlanacağını vurguladı.

04:00 - 11/01/2024 Perşembe
Güncelleme: 02:15 - 11/01/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Abdulkadir Uraloğlu.
Abdulkadir Uraloğlu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Dörtyol Hassa Demir yolu ve Otoyolu Projesi’ ihalesinin yapıldığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede en acil altyapı ihtiyaçlarından birisinin ulaşım olduğunu ve bu kapsamda Dörtyol-Hassa arası 20 kilometre uzunluğunda Amanos Dağları’nın altında 1 adet 20 kilometre demir yolu ve 2 adet 20’şer kilometre otoyol tünelinin yapılmasının önem arz ettiğini belirtti.

TİCARET AĞINI DA GELİŞTİRECEK

Projenin, İskenderun Körfezi’ni, Amanoslar ardındaki endüstriyel alanlara ve Gaziantep iline en kısa yoldan bağlayacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Ayrıca bu yapılacak tüneller ile İskenderun-Gaziantep, İskenderun Kahramanmaraş arasında ulaşım kısalacak ve bu bölgede var olan büyük ticaret hacmine ulaşım kolaylığı sağlayacak” dedi. Proje hakkında bilgi veren Uraloğlu, “Dörtyol-Hassa Demir yolu ve Otoyolu Projesi kapsamında 25 kilometrelik güzergahta, 1 adet demir yolu tünelinin uzunluğu 20 kilometre, 2x2 şeritli olacak olan 2 adet otoyol tünelinin uzunluğu ise 40 kilometre. Proje iki etaptan oluşacak olup, tünel yapımını kapsayan ilk etabı Hassa kavşağında sona erecek” açıklamasında bulundu.

KESİNTİSİZ ERİŞİM İMKANI

Yapılacak olan Dörtyol-Hassa Demir yolu ve Otoyolu Projesi ile ulaşımın İskenderun Körfezi’ne yönelmesi sonucunda da Hatay ilinin, sanayi ve turizm alanlarında da gelişiminin hızlanacağını kaydeden Uraloğlu, Dörtyol-Hassa Demir yolu ve Otoyolu Projesi‘nin hayata geçirilmesi ile; depreme dirençli ve karayolu ve demir yolu ulaştırma altyapısı kurularak bölgenin afet durumlarında da kesintisiz erişim kapasitesinin geliştirileceğini söyledi.



#Ulaşım
#yatırım
#Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
#Abdulkadir Uraloğlu
#Lojistik
4 ay önce